Miksi Microsoft lopetti Lumia 900:n ennakkotilaukset?

Microsoft on yllättäen lopettanut Nokia Lumia 900 -puhelimen ennakkotilaukset omissa Microsoft Store -myymälöissään. Yhtiö on vahvistanut asian CNet-verkkojulkaisulle, mutta ei suostunut kertomaan siihen vaikuttaneita tekijöitä. Ohjelmistojätti kehottaa puhelimesta kiinnostuneita kuluttajia seuraamaan kauppansa Facebook-sivustoa, jossa Nokian Windows Phone -luurista tullaan tiedottamaan seuraavien kuukausien aikana.

Tilanteeseen ei välttämättä liity mitään erityistä draamaa. Uutuuden tarkkoja saatavuustietoja Yhdysvalloissa ei ole vielä edes vahvistettu, mutta Microsoft ehti kaupata luuria ennakkoon kivijalkamyymälöissään viikon verran 25 dollarin varausmaksua vastaan. Huhut kertovat myynnin alkavan rapakon takana 18. maaliskuuta 99 dollarin hintaan. Nokia Lumia 900 on AT&T-operaattorin yksinoikeus.

Puhelimen ennakkotilauksen päättyminen voisi liittyä Lumia 900:n huimaan suosioon tai sitten vaatimattomiin ennakkovarauslukuihin. Tässä vaiheessa kaikki on kuitenkin pelkkää spekulointia. Onkin parempi odottaa laitteen saapumista myyntiin, jotta uuden Lumian menestyksestä voidaan vetää minkäänlaisia johtopäätelmiä.

Lähde: pocketnow.com

13 kommenttia

 1. Varmaankin KIN-puhelimen kohtalo. Jenkit haluavat ymmärrettävästi ostaa parempaa, ei Nokia ole aikaisemminkaan näillä markkinoilla pärjännyt.

  1. Jos on vähänkin seurannut Nokian historiaa USA:ssa, tietää että 2000-luvun alkuvuosina Nokia oli erittäin kova tekijä USA:n markkinoilla. Tässä pieni lainaus Markus Lehtiniityn kirjoituksesta afterdawnista vuodelta 2008: ”Kuitenkin Nokian nykyinen osuus USA:n markkinoista on pieni verrattuna kuuden vuoden takaisiin lukemiin: silloin Nokia myi suunnilleen joka kolmannen USA:ssa myydyistä puhelimista.”

   Joten puheet siitä, ettei Nokia ole aikaisemmin pärjännyt näillä markkinoilla on joko tarkoituksenmukaista harhaanjohtamista tai tietämättömyyttä.

 2. ”Puhelimen ennakkotilauksen päättyminen voisi liittyä Lumia 900:n huimaan suosioon tai sitten vaatimattomiin ennakkovarauslukuihin. ”

  Kaikkia uutisia seuranneena WP7:stä lähtisin veikkaamaan jälkimmäistä. Kaikki merkit viittaa siihen, että jenkit ei halua WP7 luureja. Markkinoilla on jo yksi suljettu ja rajoitettu käyttis ja se pystyy tällä hetkellä tarjoamaan paljon paremman ja valmiimman paketin kun WP7.

  Jos WP7 olisi nyt Apollo tasolla kilpailu saattaisi olla paljon kovempaa.

  Jenkeissä WP7:n markkinaosuus laski viimeisen kvartaalin aikana 0,9% Joka ei näytä todellakaan hyvältä, kyllä tässä vaiheessa pitäisi prosentit nousta jo vauhdilla. Onhan WP7 kuitenkin ollut markkinoilla jo yli vuoden.

 3. Ettei vain tulisi jo FLOPPI Amerikan markkinoilla!!.

 4. Tiedossa voi myös olla toimitusongelmia. Toivotaan siis, että kyse on ylikysynnästä. Veikkaanpa kuitenkin, että tulemme pettymään 900:n menestykseen.

  1. …Mutta tässähän on Mobiiliblogin taika. Uutiset eivät tule sekunnin julkistuksen jälkeen vaan muutaman tunnin/päivän päästä.

   Mutta joo, tuleekohan tuo sitten Suomeen…

   1. Puhelinvertailun uutiset ovat samalla lailla muutaman päivän myöhässä, mutta siellä onkin useampi ukko puikoissa, jolloin odottaisi nopeampaa uutisointia – tai sitten ei.

  2. Vaikka uutinen olikin nokiablogi.comissa aikaisemmin, niin kuitenkin luen mielummin mobiiliblogia. Mun mielestä on turha tulla tänne mainostamaan omia sivuja 🙂

   1. samaa mieltä. Lähinnä ärsyttävää tommonen mainostaminen.

 5. Yleensäkin kun Mobiiliblogi raportoi ”jälkijunassa” on vuotojen yms. Sekavimmat vaiheet jo takana, ja MBlogista luetaan se vakiintuneempi info. Arvokas palvelu tämäkin.

  Ylipäätänsä myös kyseenalaistaisin sen arvon, että tyydytään muiden uutisten kopioimiseen omille sivuille ja nopeus määrittäisi jotenkin blogin arvoa tai uskottavuutta. Netti on jo pullollaan ”copy + paste” menetelmällä ”kirjoitettuja” blogeja, jolloin itse tuotettu sisältö nousee arvoon arvaamattomaan.

  My two cents.

Kommentointi on suljettu!