Samsungilta seitsemän tuuman Android 4.0 -tabletti huokealla hintalapulla

Samsung on esitellyt markkinoille uuden taulutietokoneen, joka on yhtiön ensimmäinen Android 4.0 -alustaan pohjautuva tabletti. Kyseessä on Samsung Galaxy Tab 2 (7.0), jonka vahvuuksia ovat seitsemän tuuman koko ja edullinen hintataso. Laite nähdään myynnissä jo maaliskuussa 349 (WiFi-versio) ja 429 (3G-versio) euron suositushinnoilla.

Uutuuden etupuolella loistaa seitsemän tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 1024 x 600 pikseliä. Pellin alla jyskyttää gigahertsin tuplaydinsuoritin ja gigatavun verran RAM-käyttömuistia. Sisäistä tallennustilaa on 16 gigatavua ja sitä voidaan laajentaa microSD-muistikortilla.

Galaxy Tab 2:n muihin keskeisimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat Bluetooth 3.0, WiFi b/g/n, microUSB-tuki, VGA-kamera edessä ja kolmen megapikselin kamera takana. Virtaa tabletille antaa 4000 mAh:n akku, jonka ansiosta uutuus pysyy vireillä yhdellä latauksella peräti 39 tuntia.

Kooltaan Galaxy Tab 2 on 193,7 x 112,4 x 10,5 millimetriä ja se painaa 341 grammaa.

6 kommenttia

 1. Jos ostaa tabletin, niin käyttömukavuuden vuoksi kannattaa ostaa 10″ näytöllä oleva mailli. 7″ on turha väliinputoaja.

  1. ”Jos ostaa puhelimen niin kannattaa akunkeston kannalta ostaa 1.2″ mustavalko-näytöllä varustettu halpisluuri. Värinäytölliset ovat turhia akkusyöppöjä.”

   Jep, kommenttisi ei ollut edes yhtä järkevä kuin minun (joka pitää akunkeston kannalta paikkansa). Käyttömukavuus ei riipu näytön koosta juurikaan enää tuossa kokoluokassa. Saattaisi jopa sanoa päinvastoin, 7″ kokoista laitetta on paljon mukavampi käyttää yhdellä kädellä kuin 10″ kokoista laitetta.

   Pointti: ”Argumenttisi” oli täysin oma mielipiteesi, kenenkään muun ei kannattaisi perustaan sen varaan mitään. Esimerkiksi omasta mielestäni 10″ tabletti on lähes täysin turha laite, koska sitä ei todellakaan kuljeteta housuntaskussa mukana menossa. Ja mitä hyötyä on laitteesta joka joko a) on aina vain kotona tai b) vaati erillisen irtonaisen tavaran, jossa sitä kuljetetaan mukana? 7″ tabletti menee vielä lähes taskuun kuin taskuun ja kulkee näin mukana erittäin kätevästi. Ruutu on tarpeeksi iso käyttääkseen sitä tablettina.

 2. Ja ei muuten varmasti akku kestä 39:ää tuntia, kaiken mainosmoskan tekin nielette täällä kritiikittä.

  1. Nii sulla on toi siis käytössä ku tommosia sanot?

  2. Huom. ”pysyy vireillä” 39h. Saattaa hyvinkin pitää paikkansa. Jopa oma Noteni ”pysyy vireillä” 48h. Ja 8.9″ tablettini monia kertoja kauemmin, viimeksi pistin sen lataukseen kun varaustaso oli 15% ja laite oli ollut päällä 10 päivää 5h (eli n 245h). Tässä kohtaa kannattaa huomata, että ”pysyy vireillä” tarkoittaa (ainakin minun mielestäni) standby-tilassa olevaa laitetta, ei sitä että sillä yhteen menoon pelaisi 39h, siihen se ei jokatapauksessa pysty.

 3. Samsungin tiedotteesta ei suoraan käynyt ilmi mitä tällä 39 tunnilla tarkoitettiin ja siksi valitsin sanamuodoksi ”pysyy vireillä”. Todennäköisesti se tarkoittanee kuitenkin valmiusaikaa tai jotain vastaavaa.

Kommentointi on suljettu!