Nokialta tulossa kamerapäivitys Lumia 800:lle

Matkapuhelinvalmistaja Nokia työskentelee Lumia 800 -puhelimelle suunnatun kamerapäivityksen kanssa, vihjaisee Twitterissä Nokian Damian Dinning. Ikävä kyllä suomalaisvalmistajan kameraspesialisti ei vielä tässä vaiheessa voinut jakaa tarkempia tietoja työn alla olevasta ohjelmistopäivityksestä.

Nokia myönsi kameran asetuksiin liittyvät ongelmat hiljattain, joten eittämättä päivitys tulee ainakin tarjoamaan jonkinlaisen ratkaisun kyseisiin ongelmiin.

Teknisesti Lumia 800:n kamera on hyvällä tasolla. Se ei missään nimessä yritä kilpailla N8:n kanssa, joka on edelleen yhtiön lippulaivakamerapuhelin. Kahdeksan megapikseliä yhdistettynä Carl Zeiss -optiikkaan antaa kuitenkin odottaa melkoisen hyvää kuvanlaatua.

Lähde: PhoneArena

9 kommenttia

 1. No olipahan uutinen.. Luin tuon Twitter-viestin jo viime viikonloppuna. Luulin että teillä on jotain uutta tietoa asiasta (otsikko kun antaa niin ymmärtää)

  1. Hei alkaa olla jo hiukan naurettavia noi sun kommenttisi.

  2. Melko outoa käytöstä tosiaan. Olit käynyt tietokone.fi:n sivulla kommentoimassa jotain uutista samaan tyyliin. Etkö saa kävijöitä kuin haukkumalla muiden uutisointinopeutta, vai mikä on? Kyllä tuo piraatin sivu on minulla bannissa tästä lähtien.

   1. Sielläkin? itse huomasin tämän mainostamisen tänään taskumurossa uusimmassa nokia uutisessa.

 2. ”Kahdeksan megapikseliä yhdistettynä Carl Zeiss -optiikkaan antaa kuitenkin odottaa melkoisen hyvää kuvanlaatua.”

  Kahdeksan megapikseliä takaa vain 8 miljoonaa pikseliä, kuvan todellinen erottelukyky on aivan toinen asia.
  Carl Zeiss ei myöskään paljon auta herneen kokoisen linssin kanssa.

 3. Ikävä juttu Lumian kameran kanssa: kun ottaa salamalla kuvia niin suojakuoren väri heijastuu hieman kuvien vasempaan laitaan. Ei niinkään meikän sinisessä, mutta tyttöystävän pinkissä suht usein.

  1. Ei mun magentassa ainakaan heijastu?

   Itse toivoisin parannusta kameran zoomiin. Siinä pitäisi olla jokin portaaton systeemi, tuo ”paina tästä 5000 kertaa, että saat hyvän zoomauksen” ei toimi, ainakaan itselläni. Mutta jaa, ei tossa zoomissa muutenkaan hirveesti kehumista ole, että eipä sen puoleen.

 4. Ihan hyvä, että tulee päivitys Lumia 800:lle. Edelleenkään megapikseleillä ei ole suurta vaikutusta vaan kameran kennolla. Luultavasti pulma on tarkentimesta ja kamerasoftan säädöistä.

  OT: On ihan hyvä, että jokin muu saitti antaisi myös ajantasaista tietoa siitä, mitä Nokia on puuhaamassa. Muut webbisaitit jättävät nämä uutiset huomioimatta ja herkästi uutisoidaan muista valmistajista mutta ei Nokiasta. Uutisoidaan herkästi haukkumisotsikoita Nokiasta, tätä se on suomalaisten maan tapa.

 5. aivan – siis minäkin kommentoin hyvästi sanomalla, ett ”hyväähän ei tarvi päivityksillä fixata…”

Kommentointi on suljettu!