Nokia työstää jo Windows 8 -tablettia?

Venäläistoimittaja Eldar Murtazinin mukaan Nokialla on työn alla Windows 8 -pohjainen taulutietokone. Kyseisen herran uskottavuus on viime kuukausina ollut hieman hataralla pohjalla Nokiaa koskevien yltiönegatiivisten kommenttiensa vuoksi. Murtazin on kuitenkin vuosien saatossa onnistunut saamaan käsiinsä ennakkoon tietoa uusista laitteista, joten ehkäpä tieto Nokian Windows-tabletista on aito.

Yksityiskohtaisia tietoja venäläisherralla ei ole tabletista antaa, mutta Murtazin kertoo Nokian Venäjän osaston juuri saaneen ensimmäiset dokumentit koskien Nokian taulutietokonetta. Murtazinin mukaan Nokialla ei ole yksinoikeutta Windows 8:aan tableteissa, joten kilpailevia laitteita tullaan markkinoilla näkemään. Tässä valossa Nokian kannalta voisi olla hyvä hyökätä markkinoille ensimmäisten joukossa.

Nokia on jättäytynyt useimmista muista matkapuhelinvalmistajista poiketen tablet-markkinoiden ulkopuolelle. Tätä on perusteltu muun muassa sillä, että yhtiö haluaa tarjota kuluttajille jotain uutta. Tusinatuotteella menestyksestä ei kannata edes haaveilla, sillä iPadin lisäksi vain harvat tabletit ovat todella onnistuneet taistelemaan kuluttajien kiinnostuksesta.

Windows 8:n odotetaan saapuvan markkinoille kuluvan vuoden aikana.

13 kommenttia

 1. Jaaha. Nokian linja aijemmin on ollut, ettei se tee tablettia jolla ei erotu massasta. Noh, nyt se sitten rupee kilpilemaan hp:n, dellin, compaqin ja mitä noita tietokonevalmistajia onkaan, kanssa. Ja tietysti myös mukaan änkevien puhelinvalmistajien. Joku ovisin tehdä tutkimuksen, montako kertaa Nokia on viimeisen kolmen vuoden aikana syönyt sanansa ja pettänyt asiakkaansa.

 2. On kyllä niin etovaa nähdä, miten Nokia vartavasten tekee itsestään omantienkulkijasta(niin hyvässä kuin pahassa) harmaan blukkivalmistajan.

 3. Nokiahan meni WP-kelkkaan siksi, että siinä sillä olisi parempi mahdollisuus erottautua porukasta kuin Androidilla. Mutta jotenkin tuntuu siltä, että onkin käymässä päinvastoin.
  Murtazin puolestaan on ollut yhden miehen sodassa Nokiaa vastaan ainakin N8-jupakasta lähtien(paljasti kyseisen laitteen), eli lähes kaksi vuotta.

 4. Eldar Murtazinin tietotoimisto.
  Miksi äijän kommentteja edelleen siteerataan Suomen mediassa? Mies on Nokia negatiivisuuden ruumiillistuma ja sensaatiohakuinen pelle.
  Aivan sama vaikka uutisen olisi julkaissut Matti Nykänen.
  Nokialla saattaa tai ei saata olla tablettia työn alla. Niin on tai ei ole myös muillakin valmistajilla. Mitä sitten??

 5. Minun mielestäni, jos kerran ryhdyttiin yhteistyöhön Microsoftin kanssa niin Nokian pitäisi saada julkaista ensimmäisenä Windows 8 tablet, muuten tuosta yhteistyöstä ole mitään hyötyä. Nokialla olisi nyt viimeinen tilaisuus onnistua ja yrittää palata takaisin kilpailuun.

 6. Totta kai Noksulla on W8 tabletti työstön alla. Se on eri asia onko kyseessä markkinoille tuleva tuote vai testausta ja kehitystä varten.

 7. Toivottavasti Windows 8 metroineen floppaa oikein kunnolla ja Microsoftille menee jauhot suuhun. Yritysmaailma ei juuri tabletteja osta ja kuluttakaan ei välttämättä Windowsia siinä tarvitse, koska tabletti on tarkoitettu surffailuun, videoiden katseluun, lehtien/kirjojen lukemiseen, valokuvien katseluun jne.

  1. Jep, ja maailmassa ei ole käyttöä kuin maksimissaan kolmelle tietokoneelle…

 8. … Nokia työstää ”jo” Windows-tablettia…”

  Oisko ”vihdoin” parempi sana tuohon otsikkoon?

  1. Hah.. Kuinka moni on työstämässä WINDOWS TABLETTIA?! Vihdoin olisi jos kyseessä olisi joku symbian tabi

 9. Tämä on loistojuttu ja varma on, että sieltä se vielä tulee…alkuun olin hyvin skeptinen koko Win Phonen kanssa mutta nyt puhelimia käyttäneenä olen ollut tosi tyytyväinen laitteisiin ja uskon, että tabletit tulevat myös olemaan loistopelejä…katsotaan kuis käy :).

Kommentointi on suljettu!