NVIDIA vahvistaa: Tegra 3 -laitteet markkinoille pian

Kuluneet viikot ovat olleet täynnä huhuja Tegra 3 -pohjaisista tehopuhelimista. Valmistajien kuten LG:n ja HTC:n huhutaan suunnittelevan NVIDIA:n seuraavan sukupolven mobiilisiruun pohjautuvia laitteita. Nyt huhut saavat osaltaan vahvistuksen, kun NVIDIA:n toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang kertoi Tegra 3 -tuotteiden esiinmarssin alkavan Mobile World Congress 2012 -messuilla.

Kuluvan neljänneksen aikana uskomme toimittavamme markkinoille ensimmäiset Tegra 3 -pohjaiset tuotteet”, kommentoi Jen-Hsun Huang konferenssipuhelussa ja jatkoi ”Uskomme esittelevämme laitteet Mobile World Congress -tapahtumassa ja toivomme niiden saapuvan markkinoille ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Tegra 3 tukee enimmillään neljää suoritinydintä ja 1,3 gigahertsin kellotaajuutta. Yksiytimellisenä suorittimen nopeus voidaan hinata 1,4 gigahertsiin. Graafisensuorituskyvyn luvataan olevan kolminkertainen Tegra 2:een nähden. Siru tukee maksimissaan kahden gigatavun verran RAM-käyttömuistia ja 32 megapikselin kameroita.

Lähteet: PhoneArena & NVIDIA