Lumia 800:n tuorein päivitys parantaa WLAN-yhteyksiä ja akun kestoa

Nokian Lumia 800 -puhelimelle on jälleen saatavilla uusi ohjelmistopäivitys. Monista se löytyy jo esiasennettuna, mutta jos puhelimensa on hankkinut ensimmäisten joukossa, voi päivityksien tarkastaminen olla aiheellista. Se onnistuu valitsemalla asetuksista tietoja ja sieltä lisätietoja. Nyt julkaistu päivitys kantaa seuraavaa herttaista versionumeroa: 1600.2483.8106.11500.

Julkaistu päivitys lupaa jälleen parantaa luurin akun kestoa. Tämän lisäksi se kohentaa WLAN-yhteyksien toimintaa, joten sen asentaminen on kannattavaa.

Lumia 800:n päivittäminen hoituu Windows-tietokoneilla Zune-ohjelmalla ja Macillä Windows Phone 7 Connector -ohjelmalla. Päivitys toimitetaan laitteisiin portaittain, joten jos pakettia ei vielä löydy, ei siitä kannata huolestua.

Lähde: Nokia Ääni

22 kommenttia

 1. Vois tämä akunkesto vielä parempikin olla.

 2. Mites noi numerot menee? Itselläni on versio 1600.2483.8107.11501 joka numeron perusteella vaikuttaja uudemmalta?

  1. Osaatko kertoa tästä numerointikäytännöstä tarkemmin? Katso aikaisempi kysymykseni tässä ketjussa.

   1. Huhuu Teemu!
    Luetko lainkaan mitä täällä on vai etkö vain viitsi vastata?

 3. Akunkesto parani kyllä noin 15% omalla kohdallani. Hyvä päivitys.

 4. Nokia näyttäis ainakin päivittävän puhelimiaan toisin kuin Samsung ja Apple.

 5. Mulla on sama versio kuin Timolla. Eli se toiseksi viimeisen numerosarjankin viimeinen on suurempi kuin tässä esitetyssä versiossa. Mikä osuus siis tuosta versionumerosta kertoo version, eikä jakelukanavaa?

 6. Minulla(kin) sama versio kuin Timolla, akunkesto yhä todella heikko. Vielä olisi paljon varaa parantaa, lataan puhelinta joka yö ja usein myös kesken päivän. Puhelinta käytän puhumiseen, tekstaamiseen ja jonkin verran myös surffailuun, en kuuntele musiikkia tai pelaa pelejä edes päivittäin kännykällä, joten luulisi sen akun kestävän, mutte ei jos ei.
  Jos akku riittäisi yön latauksen jälkeen koko päivän, olisi se jo erittäin hyvä.

  1. Laita kaksitoimisuus pois päältä, eli vain GSM käytössä, akkukesto paranee huomattavasti. Lisäksi näytönkirkkaudella on paljon merkitystä akun kestoon. Omassa puhelimessa kaksitoimisuus päällä ja näytönkirkkaus täysillä akku kestää juuri päivän max 2. Pelkkä GSM käytössä ja näytönkirkkaus puolessa välissä, akku kestää 2-5 päivää käyttötavasta riippuen. (Itselläni ei kylläkään ole Lumiaa, mutta samat temput toimii jokaisessa puhelimessa)

  2. Itsellä sama 1600.2483.8107.11501 ja akkukesto on onneton. Nokia Diagnosics näyttää että mun MaxLoadCurrent olis -938mA, tarkoittaako se että se ei lataannu täyteen? Yleensä lukema on noin 800mA ja akku ei tosiaan kestä kuin noin 10-12 tuntia.

 7. Päivitys paransi puhelimessani akun kestoa merkittävästi. Nyt akku kestää normaali käytöllä n. 1,5-2 päivää, mikä on älypuhelimeksi ok. Puhelusignaalin kanssa on sen sijaan silloin tällöin vieläkin ongelmia.

  1. Miten se noin kauan kestää? Omani sammuu välillä jo illalla vaikka aamulla ottaa laturista-akunkesto max vähän päälle päivä. Kaikki akkua parantavat toimenpiteet on käytetty paitsi 3g off.

   Harmittavaa.

   1. Mulla sama ongelma, akku kestää noin kymmenen tuntia, enkä edes puhu puhelimellani paljoa. Jonkin verran netissä surffailua ja tekstareiden lähetystä. Kaikki toiminnot pois päältä, kuten gps, wifi ym. Aionoastaan 3G päällä. Olin yhteydessä Nokiaan ja sieltä sanottiin että ei ole normaalia vaan puhelin pitäisi viedä huoltoon. Tämä uusi päivitys ei ole vielä omassa puhelimessani.

   2. En löytänyt keinoa ottaa 3g:tä pois. Vaihtoehtoina vain 3g ja E.
    Sama ongelma kuin edellisillä. Kaikki ylimääräiset pois päältä, ei kestänyt kunnolla yön yli.

 8. itellä toi versio 1600.2483.8107.11501 kans, eikä silti kestä akku mitään…. menee hermot… kaikki automaattiset tarkastukset pois päältä (esim paikannus) ja virransäästö, ja kestää n 12h jos on 15min netissä ja tekstailee…. hohhoijjaa

 9. Pakko kommentoida tähän vielä. Olin jo viemässä puhelintani huoltoon kun toissapäivänä sammutin puhelimeni ensimmäistä kertaa ja sen jälkeen akku on alkanut kestämään yli 24 tuntia!!
  En tiedä oliko kyse sattumasta mutta suosittelen kaikkia kokeilemaan puhelimen sammutusta… Seuraavana päivänä kulutni akun ihan loppuun ja vasta sitten latasin uudestaan ja nyt akku on kestänyt kaksi kertaa pidempään kuin ennen! En tosiaan tiedä mitä tapahtui mutta tyytyväinen olen!!

 10. Tsekatkaa Facebook applikaation ja XBOX Liven asetukset ja ruksatkaa turhat optiot pois. Ne synkkaa taustalla kokoajan ja Facebook jopa kun screensaver on päällä.

 11. Minulla auttoi kun poistin kaikki mahdolliset paikannuspalvelut pois eli nuo GPS:t! Nyt akku kestää ja kestää. Lisäksi olen poistanut käytöstä Live-synkronoinnin ja teen sen manuaalisesti kun olen kotona, jolloin siitä ei ole haittaa. Automaattiset päivitykset syö akkua!

  Lisäksi olen laittanut automaattiselle näytön kirkkauden. Oletuksena himmeä, mutta riittää vallan mainiosti. Lisäksi olen poistanut WLANin käytöstä, koska minulla on 3G-mobiilidata. Bluetotohia käytän vain tarvittaessa. Jos käytät Messegeriä, varmista, että Viestit-osiossa on Messenger Offline-tilassa ja muutenkin.

  Koska tämän tehtyäni akku kestää taas paremmin, kun ei puhelimen tarvitse enää Messenger-keskusteluja välittää. Jos haluan jossain mesetellä, laitan väliaikaisesti onlineen ja kerron haluamani. Nyt akku kestää peruskäytössä hyvin aamusta iltaan sisältäen nettisurffailua sekä musiikin kuuntelua Spotifyllä matkoilla.

  Puhelin ei ole huono, pitää vain osata poistaa tarpeettomia asioita akun keton parantamiseksi!

  Nyt kun vielä tulisi Wifi Hotspot, niin olisin otettu!!!

 12. Niin ja sekin unohtui vielä, että puhelimen päivitysosiossa on tarkista päivitykset mobiilidatalla. Poistakaa se. Poistakaa myös nämä päivitykset WLAN-yhteydellä käytettäessä. Puhelin tarkistaa nuo kovin usein ja se kuluttaa sekä dataa että akkua. Sen sijaan tarkistaa päivitykset voi yksinkertaisesti liittämällä puhelin koneeseen ja avaamalla Zune. Se kertoo saman tien, jos on päivityksiä saatavilla!!!

Kommentointi on suljettu!