Cubio tuo BlackBerryn Suomeen

Teleoperaattori Cubio aloittaa BlackBerry-älypuhelinten toimitukset Suomessa maaliskuussa. Saatavilla on useita malleja eri käyttötarkoituksiin: BlackBerry Bold 9900, BlackBerry Bold 9790, BlackBerry Torch 9860 ja BlackBerry Torch 9810.

Cubio tavoittelee kanadalaisen RIM:n BlackBerry-sarjalla erityisesti yrityskäyttäjiä, mutta laitteet ovat yhtä lailla myös tavallisten kuluttajien saatavilla. Malliston valttikortteina nähdään sujuva ja turvallinen viestintä sekä sähköpostiliikenne. Cubio on tehnyt järjestelmiinsä tarvittavat tekniset muutokset, joiden ansiosta eri palvelut saadaan myös Suomessa käyttöön.

Kanadalaisvalmistajan tuotteet ovat perinteisesti olleet suosittuja Yhdysvalloissa, mutta viime vuosina osuus on ollut laskussa. Cubion tavoitteet BlackBerry-sarjalle eivät ole suuret. Operaattorille riittää mainiosti parin prosentin osuus Suomen älypuhelinmarkkinoista, kertoi Tietoviikolle Cubion BlackBerry-yksikön johtaja Kyösti Järnefelt. Käytännössä tämä tarkoittaa muutamien kymmenien tuhansien laitteiden vuosimyyntiä.

Lisää Cubion BlackBerry-tarjonnasta löytyy tietoa osoitteesta cubio.com/blackberry.

Lähde: Tietoviikko

11 kommenttia

 1. Cubio sai näistä varmaan hyvän sopparin RIMin tilanteen huomioon ottaen.

  Veikkaan että jenkkilässä tämäkin valmistaja ratsastaa lähinnä brändillään, vähän niinkuin Nokia Suomessa. Saas nähä mihin tämä riittää.

  Kertokaa muut lukijat ihmeessä, jos on kokemuksia BlackBerrystä!

 2. Hyvä, että tulee kilpailua. Heti pari kysymystä:

  1. Onko suomenkielisiä?
  2. Onko ääkköset näppämistössä?
  3. Toimiikos tämä Cubio jonkun muun operaattorin verkossa?

  1. Kyselin asiaa Cubiolta ja sain seuraavanlaisen vastauksen: ”Huhtikuussa saamme ensin skandinaavisen näppiksen, ja Toukokuussa tulee suomenkielinen käyttöliittymä toimituksiin ja päivityksenä niihin tuotteisiin jotka on jo markkinoilla skandinäppiksellä.”

   1. Kiitos että selvitit, Teemu! Samat kysymykset varmasti monen muunkin lukijan mielessä.

 3. Meikäläisellä on jonkin verran kokemusta BlackBerrystä, käyttelin Curve 8520:a puolisen vuotta. Olin siihen ihan tyytyväinen, paitsi että nuo BlackBerrylle tarkoitetut internetpalvelut eivät tietenkään toimineet.

  Nyt sitten saa hyödynnettyä täysin nuo sähköpostit, sosiaaliset mediat, sovelluskaupat, kartat ja muut RIMin palvelut.

  Toimivuus oli verrattavissa Nokian E-sarjalaisiin, paitsi että pidän BBOS:ää parempana kuin Symbiania.

  Cubio muuten toimii Elisan verkossa.

  1. Mitkä asiat koet olevan suurimmat erot Sympparin ja BB OS:n välillä?

   1. Suurin ero oli tuohon aikaan toimivuus. BlackBerryn kanssa ei tarvinnut kärsiä tahmeasta toiminnasta, ja puhelin muutenkin toimi varmasti ja ilman uudelleenkäynnistyksiä.

    Rautapuolella olen jonkin verran käyttänyt Nokian E72:sta, ja minusta tuon BlackBerry Curven näppäimistö oli parempi.

    Henkilökohtaisesti myös pidin niistä asetuksista, jotka käyttöliittymä antoi sen muokkaamiseen. Muutenhan tuo käyttöliittymä on varsin minimalistinen, josta tykkään myös.

    Viimeiseksi BlackBerryn työpöytäohjelmisto oli parempi kuin Nokian Ovi Suite.

 4. Kyllä mä ainakin ostan heti Bold 9900:n, oon ollut iPhone käyttäjä vuodesta 2007, ja oon ajatellu hankkia blackberryn jo pari vuotta mutta ei ole jaksanut vaivautua tilailemaan ulkomailta, ja nyt ko saa kotimaasta nii samantien lähteen ostoon.
  Todella tyylikkäitä puhelimia tekee mielestäni. Ja laadukkaita materiaalejakin olen kuullut heidän käyttävän.

 5. Joko ”suomea puhuvia” blackberryjä on tullut Suomeen? Yritän kärsivällisesti odotella ettei sitten myöhemmin harmita. Olis kyllä oikeen kiva jos muihinkin operaattoreihin tulisi tämä BB-liittymä, jotta BBmessenger yms toimisi!

Kommentointi on suljettu!