Samsungin uutuudessa näyttö on reunasta reunaan? Galaxy B?

Älypuhelimien koot alkavat hipoa jo äärirajoja, vai mitä olette mieltä Samsung Galaxy Noten tai Galaxy Nexuksen kaltaisista huippumalleista? Jatkossa ruudun koon kasvattaminen ei ole oikeastaan enää kovinkaan järkevää, jos laitetta halutaan vielä jossain määrin kutsua matkapuhelimeksi.

Tulevaisuudessa näemme varmastikin tekniikoita, jotka ratkaisevat nykyiset ongelmat ja mahdollistavat näyttökokojen kasvattamisen entisestään. Sitä ennen jouduttaneen turvautumaan tarjolla olevan tilan optimointiin, kuten korealainen Samsung vaikuttaisi tuoreimman huhun valossa tekevän. Verkossa kiertävät huhut kertovat nimittäin yhtiön valmistelevan markkinoille puhelinta, jonka etupaneeli on lähestulkoon pelkän näytön peitossa.

Huhut kutsuvat uutuutta nimellä Galaxy B. Tietojen mukaan ainoastaan puhelimen yläosa olisi vapaa näytöstä, joka luontevasti ajateltuna selittynee kaiutinosalla.

Reunasta reunaan ulottuva näyttö matkapuhelimessa kuulostaa kieltämättä houkuttelevalta, mutta kuinka se vaikuttaisi laitteen käytettävyyteen? Sen myötä näyttöä voitaisiin venyttää entisestään, mutta toisaalta paneelin reunoihin ylettyminen olisi nykyistäkin hankalampaa.

Samsungin huhutaan esittelevän uutuutensa toisen tai kolmannen vuosineljänneksen aikana.

Lähde: CNet

5 kommenttia

  1. Samsung Galaxy Nexus on muuten ihan hyvä kooltaan mutta aivan liian ohut. Sitä on hankala nostaa pöyädältä ja se taskussa voi maata sohvalla tuntematta puhelintaan.

    Mutta ruudun leveys ja korkeus alkaa tosiaan hipoa nykytekniikan puitteissa äärirajojaan. Tuleeko seuraavaksi rullattava näyttö Maa 2 -sarjan (Earth 2) tapaan vai hologrammia, kenties suoraan verkkokalvolle integroidaan joskus ’näyttö’.

    Nexuksen leveys on karkeasti 68 milliä, josta hyötypintaa ruudulla on ’ainoastaan’ 58 milliä. Samaan tilaan saisi siis 17% leveämmänkin ruudun ja pystysuunnassa hukkatilaa vasta onkin. =)

    1. Maa 2 oli silmälappuvideo, ei rullattavaa näyttöä. Siinä toisessa Maa-jutussa oli rullanäyttö.

  2. Ei hyvä. Jos näyttö on aivan reinoihin asti, sormille ei ole tilaa ja tulee helposti virhepainalluksia. Ongelmia on jo nyt, kun kaveri kokeili minun Galaxy S2:sta. ”Mitä mä nyt painoin?”

Kommentointi on suljettu!