Nokialta 41 megapikselin kännykkäkamera

Nokia julkisti tänään Barcelonassa World Mobile Conference -messuilla Nokia 808 PureView -puhelimen. Puhelimen erikoisuutena on suuri, 41 megapikselin kamerakenno.

41 megapikseliä tarkoittaa, että normaaleissa, 5 tai 8 megapikselin resoluutioissa kuvaa pystyy tarkentamaan tarkkuuden siitä heikentymättä. Puhelimessa on myös 1080p HD-videokuvaus häviöttömällä nelinkertaisella zoomilla. Puhelimessa on myös äänentallennus Rich Recording -tekniikalla, joka tarkoittaa CD-tason äänentallennusta. Ääntä ulos saa 5.1-kanavaisena Dobly Digital Plussana.

Puhelin pyörii Symbian Belle FP1 -käyttöjärjestelmällä. Prosessorina on 1,3 gigahertsin yksiydinprosessori ja keskusmuistia löytyy 512 megatavua. Näyttönä on 4 tuuman nHD (640×460) AMOLED-näyttö ClearBlack-tekniikalla. Se sisältää 1400 milliampeeritunnin akun ja 16 gigatavua sisäistä muistia. Puhelimen viestinnästä vastaa nelitaajuus GSM, viisitaajuus HSPA 14,4 megabitin latausnopeudella, WLAN b/g/n, Bluetooth 3.0, A-GPS ja FM-radiolähetin. Puhelimessa on vielä HDMI-liitin, USB on the go -mahdollisuus ja microSD-paikka, jota tuetaan 48 gigatavuun asti.

Puhelimen veroton vähittäismyyntihinta on 450€, ja sen luvataan tulevan kauppoihin toukokuussa.

Lähteet: Nokia, Engadget

10 kommenttia

 1. Sanoisin ennemmin kamerakännykkä, koska kamerat ovat nykyään Nokian obsessio… Mutta hei, siinä on 41 megapikseliä!

  1. 0,41Megapikseliä siinä on. Nokia vaan mokas esityksen ja unohti 0, alusta ja nyt ei kehtaa myöntää sitä

   1. Se on jännä trollata eri nimillä eikö?

 2. Tämä on sitä kehitystä mobiilitekniikan saralla.

  1. Ei sitä varmaan pakko ole ostaa. Moni taas voi pitää kameraa kännykän tärkeämpänä ominaisuutena …

 3. tästähän se Vanjoki jo aikoinaan kertoi, kun hänelle siitä naurettiin…
  kehtaavatkos naurajat nyt peiliin katsoa, niin näkisivät kelle oikeesti pitäiskään nauraa – tosin naurajia saattais olla pal vähemmän …kenties vain tuo yksi nimeltäkin mainitsemani…

 4. Hyvä idea, kun ei ole optista zoomia. Aikamoiset heitti nokia.

  1. Eikä pelkästään zoomi, vaan 5MP (oletus) kuvassa jokainen pikseli on rakennettu 7 erinäisesti ”alipikselistä”, jolloin hämärässä otetuissa kuvissa on huomattavasti vähemmän lumisadetta kuin normaalisti.

   1. Onko näin? Eikö sitä valoa pääse ”alipikseleille” yhtä paljon (tai itse asiassa vähemmän, koska niissäkin välit) kuin yhdelle 7 pikselin kokoiselle alueelle?

    Mutta on se silti hurja… ja jos tuo systeemi oikeasti toimii niin vielä hurjempi, sillä tätä ei ole kameravalmistajatkaan ennen (tietääkseni) tehneet. Jossain järkkärissä taitaa pikseleitä olla saman verran, mutta ne nyt ovat aivan erilaiseen käyttöön tehtyjä, kuin pokkarit/kamerakännykät.

 5. Huh, huh! Vieläkin tuntuu henkeäsalpaavan upeelta laitteelta. Eipä tarvitsis ton lisäksi enää pokkari-klöntsää taskuunsa tunkee ja sitä varten kesäkuumallakin ulkomaan lomareisulla takkireuhkaa päällään pitää, jotta saa kameran taskuvarkailta piiloon eli suojaan. 808 sujahtaa näppärästi huosujenkin taskuun…
  ja siinä on kartat ja navi-opas aina fölissä …ja soittaakin voi, monen muun toiminnon lisäksi. Eikä tarvi pitäytyä pelkissä still-kuvissakaan, kun loistavaääninen videokamerakin siinä on. Jepulis, eikä se oo mikään win-töötti!
  Voisin antaa pokkarini vaimolle, kassia kun joka paikassa kuljettaa – mä haluun 808:n! …pure Viiwi 😉

Kommentointi on suljettu!