Sonyltä kaksi uutta Android-luuria: Xperia P ja Xperia U

Sony Xperia P.

Sony on esitellyt Mobile World Congress -messuilla kaksi uutta Android-puhelinta, jotka jatkavat muotoilullisesti Xperia S:n viitoittamalla tiellä. Molemmat saapuvat myyntiin Android 2.3:lla varustettuna, mutta päivittyvät Android 4.0:aan toisen vuosineljänneksen aikana.

Sony Xperia P on yhtiön ensimmäinen puhelin WhiteMagic-näyttöteknologialla. Se tekee laitteen neljän tuuman Mobile BRAVIA -näytöstä entistäkin kirkkaamman ja energiapihimmän. Näytön tarkkuus yltää 960 x 540 pikseliin.

Puhelimen sisällä jyskyttää gigahertsin tuplaydinsuoritin. Muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 16 gigatavun sisäinen tallennustila, kahdeksan megapikselin kamera, 1080p-videokuvaus, HDMI, DLNA ja NFC. Mukana on Sonyn omaa teknologiaa, joka mahdollistaa 2D- ja 3D-panoraamakuvien kuvaamisen. Tyylikkääseen alumiiniseen unibody-rakenteeseen luottava Xperia P on kooltaan 122 x 59,5 x 10,5 millimetriä ja se painaa 120 grammaa.

Kompaktimpi Xperia U tarjoaa 3,5 tuuman Mobile BRAVIA -näytön, joka yltää 854 x 480 pikselin tarkkuuteen. Siitä löytyy gigahertsin tuplaydinsuoritin, viiden megapikselin kamera, 720p-videokuvaus, tekniikkaa 3D-panoraamakuvien tallentamiseen ja xLoud-ääniteknologia. Kokoa puhelimella on 112 x 54 x 12 millimetriä ja painoa 110 grammaa.

Uutuudet saapuvat myyntiin toisen vuosineljänneksen aikana.

Sony Xperia S.

 

7 kommenttia

  1. Tyylikkään näköisiä laitteita. Tuo P:n resoluutio on aika kiva.

    1. Eikä painokaan hassumpi – 120 grammaa. Tuosta alaosan ”palasta” en sen sijaan niin perusta, muuten kyllä paljon asiallisemman näköinen kuin esim. HTC:n jotenkin lelun oloiset luurit.

  2. Sony Ericssonin Xperia mallit ovat olleet parhautta markkinoilla hinta-laatusuhteeltaan, joten luultavasti nämä nykyiset Sonytkin ovat kovan luokan laitteita. Esim. Sony Xperia Ray:ta myydään 250e hintaan ja kuitenkin materiaalit, työnlaatu ja ominaisuudet ovat luxus-luokkaa. Tavallisesti saa pulittaa tuplasti saman rahasumman vastaavasta laitteesta. Toivottavasti Ericssonin poistuminen kuvioista ei muuta sitä jatkumoa mikä firmalla on ollut tehdä huippuluokan puhelimia. Pidempään alaa seuranneet muistavat T10, T28 jne. jotka olivat aina niitä parhaita .

  3. Täytyy sanoa, että Sony kantaa kyllä muotoilu kuningaan viittaa Aasian valmistajista.

    1. Jeps, ehdottomasti! Mielestäni ainoat valmistajat, joilla on jonkinlainen oma tunnistettava muotokieli ovat Apple, Nokia ja Sony.

  4. Jännä, että puhelimissa on edelleen Sony Ericssonin logo. Taitaa pysyä puhelinpuolella jatkossakin.

Kommentointi on suljettu!