Stephen Elop: Nokia supistaa tuotevalikoimaansa

Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop on paljastanut, että osana yhtiön uutta strategiaa valmistaja tulee kaventamaan tuotevalikoimaansa. Elop kertoi torstaina Barcelonan Mobile World Congress -messuilla, että suomalaisvalmistaja tuo markkinoille jatkossa nykyistä maltillisemmin uusia malleja.

Nokian tuoteportfolio on perinteisesti ollut erittäin laaja useimpiin kilpailijoihinsa verrattuna. Se miten paljon valmistaja tulee mallistoaan karsimaan on vielä epäselvää. Todennäköisesti supistaminen käy varsin kivuttomasti, kun mallistosta jätetään pois liian paljon toisiaan muistuttavat puhelimet. Tähän Nokialla on selkeästi varaa.

Suomalaisvalmistaja käy parhaillaan kovaa taistoa älypuhelinmarkkinoilla. Nokia on menettänyt viimeisen vuoden aikana osuuttaan kehittyneissä puhelimissa rutkasti kilpailijoilleen, mutta toivoo kurssin kääntyvän Windows Phone -malliston myötä.

Lähde: BusinessWeek

4 kommenttia

  1. Tätä on sinällään odotettukin, aivan liian suuri tuotevalikoima ja samanlaisia puhelimia.

  2. Samaan aikaan myytäviä malleja voi kyllä karsiakin, mutta puhelimille voi kyllä tehdä seuraajia/päivitettyjä versioita muutaman kuukauden välein. Tällöin edellisen mallin myynti pitää lopettaa.

  3. Jos ensimmäisen ohjelmistoversion kehitys on maksanut (sanotaan vertauskuvannollisesti hatusta) esim 1000 euroa on kopioiden tekeminen ehkä 1 euron hintaista – ja siitä on helppo arvioida että kopioiden (eri mallisten tuotteiden) tekeminen kannattaa niin kauan kuin ko. design myy – ja niin on ilmeisesti tapahtunut tähän päivään asti.

Kommentointi on suljettu!