Videolla Mozillan B2G-mobiilikäyttöjärjestelmä

Hiljattain uutisoimme ohjelmistotalo Mozillan kunnianhimoisesta Boot to Gecko -hankkeesta, jossa on kyse uudesta älypuhelimiin suunnatusta käyttöjärjestelmästä. Barcelonan Mobile World Congress -messuilla yhtiö oli esillä uuden B2G-alustansa kanssa ja niinpä verkkoon on putkahdellut ensimmäisiä videoita tulevasta uutuusalustasta. Tämän jutun loppuun olemme keränneet muutaman mielenkiintoisen pätkän.

Mozillan järjestelmä eroaa kilpailijoistaan siinä, että se nojaa erittäin vahvasti verkkostandardeihin. Vaikka alla lepää Linux-kernel, on Mozillan tavoite rakentaa koko käyttöliittymä HTML:n ja JavaScriptin yhdistelmällä. Tämän johdosta se voisi mahdollisesti jossain vaiheessa toimia millä tahansa modernilla verkkoselaimella.

Mozillan edustajien mukaan Boot to Gecko voidaan asentaa nykyisiin Android-puhelimiin, joissa on lukitsematon bootloader.

Verkkojulkaisu Engadget kuvailee alustaa lyhyen kokeilun perusteella epävapaaksi, mutta käyttöliittymää kehutaan tyylikkääksi. Alustan nopea käynnistysaika sai myös pisteitä, sillä Engadget kertoo B2G:llä varustetun Samsung Galaxy S II:n olleen käyttövalmis parissa sekunissa.

 

Lähteet: Engadget & The Verge