Lumia 800 teki hattutempun: helmikuun myydyin DNA:lla, Elisalla ja Soneralla

Helmikuussa Suomen markkinoille saapunut Nokia Lumia 800 on aloittanut kotimaansa valloittamisen rytinällä. Kolmen suurimman operaattorin helmikuun myyntilistoista selviää, että Nokian ensimmäinen Windows Phone -puhelin nousi ykkössijalle DNA:lla, Elisalla sekä Soneralla. Hopealle kipusi kaikkien operaattoreiden osalta Apple iPhone 4S.

Nokian edullisempi Windows Phone -luuri, Lumia 710, menestyi myös hyvin, vaikka saapui kauppoihin vasta 22. helmikuuta. Sen nousu listoille selittyy osaltaan ennakkotilauksien suurella määrällä, mutta siitäkin huolimatta on selvää, että Nokian uuden sukupolven älypuhelimet ovat saaneet loistavan vastaanoton Suomessa.

DNA Kaupan myydyimmät puhelimet helmikuussa 2012:

 1. Nokia LUMIA 800
 2. Apple iPhone 4S
 3. Nokia C2-01
 4. Samsung Galaxy Mini
 5. Nokia C1-01
 6. Samsung Galaxy Xcover
 7. Samsung Galaxy S II
 8. Samsung Galaxy S Plus
 9. Nokia LUMIA 710
 10. Nokia C2-05

Elisan myydyimmät puhelimet henkilöasiakkaille helmikuussa 2012:

 1. Nokia Lumia 800
 2. Apple iPhone 4S
 3. Nokia C2-01
 4. Samsung Galaxy Gio
 5. Samsung Galaxy Xcover
 6. Samsung Galaxy S II
 7. Nokia 300
 8. Nokia 500
 9. Nokia C5-00 5MP
 10. Nokia 7230
 11. Samsung Galaxy S+
 12. Nokia Lumia 710
 13. Nokia E7-00
 14. Apple iPhone 4
 15. Nokia N9-00

Sonera Tukun myydyimmät puhelinmallit helmikuussa:

 1. Nokia Lumia 800
 2. Apple iPhone 4S
 3. Nokia Lumia 710
 4. Nokia C5-00
 5. Nokia 500
 6. Nokia C2-01
 7. Samsung Galaxy Xcover
 8. Nokia E7
 9. Nokia 300
 10. Samsung Galaxy Gio

Lähteet: DNA, Elisa & Sonera

14 kommenttia

 1. Suomalaiset ostaa tyhminä mitä tahansa missä lukee Nokia luullen, että se on suomalainen, vaikka tässäkin luurissa ei suomalaista ole nimeksikään. Lisäksi luurissa pahoja bugeja, mm. akun keston osalta ja puutteita, joita muilla WP luurien valmistajien luureissa jo on esim. Wlan jako.

  1. Ei ihme, kova luuri.
   T: Lumian omistaja

  2. Kaikki ei välttämättä tota Wlan jakoakaan tarvitse ja akku ongelmiinkin tullut jo korjauksia.

 2. Minullavon nokia lumia 800,toiminut moiteettomasti,ei mitään bugeja ole ollut. Akun kesto on todellakin surkea.
  Minkälaisia bugeja ihmisillä on tullu lumia800? Jos tulee jtn niin tiedän että en ole ainoa 😀

 3. Uusi päivitys rantautuu ihan näinä päivinä. Korjaa tuon akkubugin nyt ainakin.

 4. Nokian WP7 puhelimet ovat vaan makeita, ja niissä yhdistyy suomalaisille shoppailijoille uusi virkistävä käyttöjärjestelmä, yhdistettynä Nokian tuttuuteen ja turvallisuuteen. Mielestäni Nokian Wp7 puhelin saattaa myös vähemmän perehtyneelle yleisölle vaikuttaa ”iPhone killeriltä”.

  Suomen markkinat ovat kuitenkin mielestäni mainitsemistani syistä aika helppo markkina jolla tehdä tämä hattutemppu. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole täysin tyrmätä tätä saavutusta, odottelen vielä varauksella uutisia myynneistä muissa maissa. 🙂

 5. Itse olin jo päättänyt, etten enää Nokian puhelimia osta, kun riittävän monen sellaisen kanssa tappelin aikanaan. Mutta tämä Lumia oli sellainen, joka sai pyörtämään tuon päätöksen. Aiemmin iPhonen ja Android-puhelimen omistaneena koen, että tämä Windows Phone yhdistää niiden käyttöjärjestelmien parhaat puolet ja Nokia on vielä käärinyt sen kauniiseen pakettiin.

  1. Plus Nokia tarjoaa loistavan ilmaisen navigointipalvelun siinä mukana 😀

  2. Jos se yhdistäisi iOS:n ja Androidin käyttiksen parhaimmat puolet (iOSissa ei ole huonoja puolia ollenkaan) niin se olisi hyvä käyttis mutta se ei ole eikä tule koskaan olemaankaan. Ja nokia ei todellakaan ole todellakaan käärinyt sitä kauniiseen pakettiin sillä lumia on tällä hetkellä markkinoitten rumin puhelin

Kommentointi on suljettu!