Sony Mobile kulkee kohti yhtenäisempää brändiä ja kapeampaa mallistoa

Sony Ericssonista Sony Mobileksi muuttunut matkapuhelinvalmistaja esitteli Mobile World Congress -messuilla kaksi uutuustuotetta, Xperia P:n ja Xperia U:n. Niissä sekä aiemmin lanseeratussa Xperia S:ssä näkyy valmistajan tulevaisuuden linja, jossa keskeisessä osassa on yhtenäisempi brändi. Tähän päästään muun muassa sillä, että jatkossa kaikki japanilaisvalmistajan puhelimet kuuluvat Xperia-sarjaan.

Sony Mobilen hakema yhtenäinen kokonaisuus on nähtävissä myös itse laitteissa. Uutuuskolmikko noudattelee samaa muotokieltä ja käyttää hyväkseen samoja yksityiskohtia sekä tehokeinoja ulkoisessa olemuksessaan. Strategiaan kuuluu myös laitevalikoiman supistaminen, jonka tavoitteekseen ovat Sonyn lisäksi nimenneet myös ainakin Nokia ja HTC.

Sony Ericsson -aikana esitelty logo tullaan häivyttämään kokonaan pois, kertoi Sony Mobilen Yhdysvaltojen markkinointipäällikkö Stephen Sneeden verkkojulkaisu The Vergelle. Se on vielä osa uutuusmalleja, mutta häviää aikanaan pois.

Sneedenin mukaan Sony Mobile on tällä hetkellä fokusoitunut Androidiin, mutta yhtiössä ollaan avoimia myös muille alustoille. Valmistajan mallisto perustuukin nyt sataprosenttisesti Googlen mobiilialustaan, eikä huhuista huolimatta yhtiöltä ole nähty Windows Phone -pohjaisia malleja.

Lähde: The Verge

1 kommentti

  1. Mielestäni Sony Ericsson ei koskaan kärsinyt liian monen mallin tarjoamisesta, vaan oli aina se valmistaja jolla tuntui olevan 3-4 mallia kerrallaan, helpottaen valintaa.

    Ehkä tämän asian puheeksi ottaminen onkin lähinnä vakuuttelua siitä, että jatkossakin sama pysyy. Tai kenties Sony aikoo julkaista vain 3 puhelinta kerrallaan tästä eteenpäin?

Kommentointi on suljettu!