Applen App Store saavuttanut 25 miljardia latausta

Vuonna 2008 avattu App Store mullisti mobiilimaailman. Se oli ensimmäinen merkittävä sovelluskauppa, jonka alkuperäisenä tarkoituksena oli ohjelmien ja pelien jakelu iPhone-puhelimiin. Myöhemmin se on laajentunut kattamaan iPad-taulutietokoneet sekä tullut omana versionaan (Mac App Store) Mac-tietokoneille.

Tänään App Store saavutti jälleen yhden merkittävän rajapyykin. Apple kiittää sivustollaan käyttäjiä 25 miljardin latauksen ylittymisestä. Edellisen kerran amerikkalaisyhtiö juhli latauslukuja 22. tammikuuta 2011, jolloin rikottiin 10 miljardin latauksen rajapyykki.

Apple aloitti lähtölaskennan kohti 25 miljardia latausta web-sivustollaan 17. helmikuuta, jolloin latauksien määrä oli 24,29 miljardissa.

App Storessa on nykyiseltään yli 700 000 sovellusta. Se on näin ollen edelleen selvästi laajin mobiilikauppa, sillä hyvänä kakkosena olevan Androidin kaupasta löytyy vajaat 500 000 applikaatiota.

Lähteet: Apple, Apple Insider,WikiPedia [1, 2]