Android Market on nyt Google Play

Android-mobiilialustan sovelluskauppaa ei jatkossa enää tunneta nimellä Android Market. Hakukonejätti Google ilmoittaa Android-kehittäjäblogissaan kaupan uuden nimen olevan Google Play.

Google Play kokoaa yhteen amerikkalaisyhtiön eri palvelut. Sieltä löytyy mobiilisovellukset, elokuvat, musiikit ja kirjat. Amerikkalaisyhtiö uskoo vahvan brändin, houkuttelevan tarjonnan sekä saumattoman ostokokemuksen tuovan lisää liikennettä ja tuloja koko ekosysteemille.

Uusi palvelukokonaisuus on rakennettu Android Marketin pohjalle, joten se ei aiheuta käyttäjille tai kehittäjille ylimääräistä työtä. Samat tunnukset toimivat edelleen, maksutavat pysyvät entisellään ja kehittäjien applikaatiot löytyvät entiseen tapaan uutta nimeä kantavasta kaupasta.

Google Play pusketaan puhelimiin vaiheittain verkon yli ladattavana päivityksenä. Se on yhteensopiva Android 2.2 -käyttöjärjestelmäversiosta eteenpäin.

Lähde: TechCrunch

1 kommentti

  1. Jännä juttu että Market tarvitsisi tällaisen uudelleenbrändäyksen. Eikö sovelluskauppa missä on miljoonia ja taas miljoonia sovelluksia ja tuplasti senverran latauksia ole kannattava? Miten se on mahdollista?

    Tokitoki kyseessä on myös muiden palveluiden yhdistäminen, mutta nämä yhdistetyt palvelut eivät ole vielä vakuuttaneet yleisöä. Esim. Google Music joka on toistaiseksi saatavilla vain jenkeissä on herättänyt kiinnostusta, mutta nyt siihen ollaan jo kyllästytty. Google Musicin idea on, että saat Googlen pilvipalvelusta 20,000 kappaleelle tilaa, jolloin voit striimata MP3 kokoelmasi mihin tahansa laitteeseen jossa on selain tai Android. Elokuvakauppa on valikoimaltaan todella rajallinen, eikä sinänsä tarjoa mitään uutta. Jopa me Suomessa kokisimme sen rajoittuneeksi: Elisa Viihde maistuu koska sen ohessa saamme paljon toimintoja meille jo tutulle palvelulle: televisiolle.

    Yhtäkkiä Nokian ”Nokia-Ovi-Nokia” palvelutemppuilu ei tunnu niin erityislaatuiselta.

Kommentointi on suljettu!