HTC:n ongelmat jatkuvat – liikevaihto kovassa laskussa

Useamman vuoden hyvässä nousukiidossa ollut älypuhelinvalmistaja HTC on viime aikoina ollut vaikeuksissa mobiilimarkkinoilla. Yhtiön tilanne ei vaikuttaisi helpottavan alkuvuonna, sillä HTC:n julkaisemat luvut osoittavat valmistajan liikevaihdon laskeneen vuositasolla hurjasti.

Taiwanilaisvalmistaja ilmoittaa, että sen liikevaihto oli tammi-helmikuussa 36,9 miljoonaa dollaria. Se on peräti 45,01 prosenttia vuodentakaista vähemmän. Lasku on niin kova, että yhtiön ensimmäisen vuosineljänneksen tulos on muodostumassa erittäin heikoksi.

Tuloksen heikentyessä paineet uuden One-mallisarjan menestyksestä kasvavat. Valmistaja esitteli Mobile World Congress 2012 -messuilla One X-, One S ja One V -mallit. Ne saapuvat myyntiin huhtikuussa.

8 kommenttia

 1. Mielestäni syy tähän on melko yksinkertainen: HTC:ltä ei olla nähty erottuvia laitteita vähään aikaan. Esimerkkinä tästä HTC Flyer tabletti ja muutkin puhelimet jotka julkaistiin samaan aikaan (mitä ne edes olivat). Varmasti OK laitteita, mutta niissä ei ollut paljoakaan uutta ja ihmeellistä.

  HTC:n aikaisempi suosio perustui mielestäni kysyntään joka kohdistui yliampuvaan ja ominaisuuksia tursuvaan Androidin Sense käyttöliittymään, ja alati isompiin näyttöihin ja tehoihin. Mielestäni peli on nyt muuttunut: nyt halutaan jo jotain erilaista á la N9 ja WP7 ja vaatimukset tekniikalle ovat kohtuullisemmat. Nokia pyörittää täysin uusien virtausten käyttöjärjestelmiä tekniikalla, joka oli jo vuosi sitten mukamas vanhentunutta.

  HTC:n luurit ovat mielestäni parhaita Android luureja mitä löytyy, mutta sitten Android 2.3 malliston niissä ei ole ollut mielestäni ainakaan minulle mitään mielenkiintoista tarjottavaa. Koen että sama vaivaa muitakin Android valmistajia.

 2. Osasyy tähän on merkin vähäisempi tunnettavuus. En minä ainakaann henk koht edelleenkään ostaisi htc:n luuria. Jos toisessa kupissa on samsungin luuri niin kyllä sen mieluummin ostan jo pelkästään siksi, että samsungin eri laitteita näkyy muutenkin ympärillä ja merkki on paljo tunnetumpi ja ns luotettavampi, tai ainakin tuntuu siltä.

  Jos haluaa kalliin android älyluurin niin suurin osa taitaa valita juurikin sen sampan jo pelkästään nimen takia. Jos sulla on jo samsungin tv tai näyttö ja olet siihen tyytyväinen niin paljon helpompi ostaa sitten se samsungin puhelinkin.

  Jos taas katsoo esim jd powersin tyytyväisyystutkimuksen tuloksia niin htc on on ollut toisena Applen jälkeen ainakin jo pari vuotta kun taas samsung on jossain keskitason alapuolella pyörinyt parilla tähdellä. Samsung on vaan jyrännyt htc:n paljon tunnetummalla brändillään.

  1. Minulle HTC:n brändi myytiin ilmeisesti sitten paremmin, koska minulle HTC oli pitkään edelläkävijä ja Samsung vasta viimeaikoina noussut varteenotettavaksi Android valmistajaksi.

   Mutta tosiaan, nyt tilanne on se että Samsungilla on brändiuskoa ja hyviä tuotteita. Tosin eipä voi varsinaisesti innovaatiosta puhua Sampankaan laitteiden kohdalla …

   1. Minullekin HTC OLI kauan edelläkävijä. Ei enää..

   2. Sama täällä. HTC:n laitteet vaikuttavat enemmän ”Premium”-laitteilta, kuin Samsungin. Johtuu ehkä muotoilusta, valmistumateriaaleista, en tiedä?

    Olin Androidin alkuaikoina hyvinkin kiinnostunut HTC:n laitteista, mutta sittemin kiinnostus on hiipunut. Tämän vuoden MWC:ssä julkaistu One-sarja kuitenkin palautti kiinnostuksen, ja etenkin One S sai veden nousemaan kielelle 🙂

 3. 4,5 vuoden kokemuksella voin sanoa että HTC on ihan hyvä puhelin kosketus näyttö ihan hyvä toimii kuin unelma verrattaessa esim vaimon Samsungiin missä saa melkein painaa kyynärpäällä että jotain tapahtuisi.Soitettaessa poski kosketus ei tee mitään vääriä hälytyksiä niin kuin taas jossain Nokian malleissa puhelut katkeilevat /minne häipyvät.
  Turvallisuus ihan hyvä kun vain ohjelmia ladattaessa tarkistat minne lisäohjelmat vaikuttavat etä hyväksy kaikkia.Seuraava puhelin on myös HTC ellei markkinoille parempaa tule.

 4. …Olisikohan Vanajoki ollut oikeassa aikanaan ”märkähousu” -vertauksensa kanssaan.

 5. Pari kuukautta ollut Samsung Galaxy W, mutta vaihdoin sen HTC:n Desire S:ään, koska
  HTC:ssa näyttö on selvästi parempi ja kirkkaampi. Ei ole kaduttanut; HTC:n käyttis miellyttävämpi mm. parempi ulkoasu, puhelimen rakenne jotenkin laadukkaampi, joskin hieman raskaampi Samsungin muoviseen verrattuna. Ainoastaan akkukesto on hieman huonompi.

Kommentointi on suljettu!