Uusi iPad tulee Retina-näytöllä, Suomeen 23. maaliskuuta

Apple julkaisi tänään odotetusti seuraavan sukupolven iPad-taulutietokoneen, jonka tärkeimpiin uudistuksiin kuuluu erittäin tarkka Retina-kosketusnäyttö. Uuden iPadin näyttö yltää 2048 x 1536 pikselin tarkkuuteen, joka tarkoittaa 264 pikseliä tuumaa kohden. Lisäksi näytön värikylläisyys on 44 prosenttia edeltäjäänsä parempi.

Uutuuden sisältä löytyy tehokas A5X-siru, joka sisältää tuplaydin suorittimen ja neliytimellisen grafiikkapiirin. Applen mukaan siru on Tegra 3:een nähden neljä kertaa suorituskykyisempi. Laitteen takana komeilee viiden megapikselin kamera (backside illuminated), joka rakentuu viidestä elementistä ja tarjoaa muun muassa automaattitarkennuksen sekä kykenee 1080p-videokuvaukseen.

Ohjelmistopuolella uutta on saneluominaisuus. Se on alussa saatavilla englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja japaniksi. Kaikki perussovellukset on päivitetty hyödyntämään uutta Retina-näyttöä.

Verkkoyhteydet ottavat uutuudessa harppauksen eteenpäin. Mukana ovat LTE-tuki, 21Mbps HSPA+ ja 42Mbps DC-HSDPA. LTE-yhteydellä nopeus saadaan jopa 73Mbps:ään.

Kolmannen sukupolven iPad on aavistuksen edeltäjäänsä paksumpi. Laite on 9,4 millimetriä paksu, kun iPad 2:n vastaava mitta on 8,8 millimetriä. Akun luvataan kestävän 10 tuntia, mutta 4G-yhteyksillä joudutaan tyytymään yhdeksään tuntiin.

Uutuus saapuu ensimmäisille markkinoille 16. maaliskuuta, mutta Suomessa se nähdään myynnissä 23. maaliskuuta. Laite on saatavilla mustana sekä valkoisena ja sen hinnat alkavat 499 dollarista. Kokovaihtoehtoina ovat 16, 32 ja 64 GB:n mallit.

Lähde: Engadget

5 kommenttia

 1. Tarkuutta käännöstyöhön, prosessori (CPU) sisältää kaksi ydintä ja näytönohjain (GPU) 4 ydintä.

 2. Kaikki tuli mitä odottikin, nyt on aika siirtyä tablet maailmaan ja hommata tämä uusin iPad.

  Mielenkiintoista, että ei tullu padiin enää numeroa, mutta halusivat varmaan yhdistää laitekantaa ja pudottaa turhat liitteet pois, eihän macbook airejakaan ole 1,2 ja 3 jne.

  mahtaakohan sama tapahtua iPhonelle?

  Jos taas miettii vähän yleisesti iPadia niin eilen tuli esim iPhoto iPadille (iPhonelle myös). Mitä katsoin sen esittelyä niin taas asia mitä tavalliset käyttäjät osaa varmasti arvostaa korkealle, erittäin helppokäyttöinen kuvien editori ja sai pienellä vaivalla tehtyä kaikkea hienoa valokuville.

  Taitaa Apple vahvistaa entisestään tablet markkinoilla tällä uudella iPAdilla ja sitten vielä kun putos satku vanhasta 16gb mallista niin kilpailee halvempien android tabien kanssa ja taitaa kyllä kilpailla kaliimpienkin 🙂 Koska ei näitä tablet markkinoita spekseillä voiteta vaikka android fanit näin kuvitteleekin 🙂

  Seuraava todellinen uhka iPadille tulee olemaan WP tabletit. Tuskin menee kauaa kun WP tabletit myy enemmän, kun android tabit. Android tabit on alusta alkaen ollut vaan köyhiä iPad kopioita (kuviteltiin että ne myy koska iPadikin myy). WP taas tuo selkeästi erottuvan paketin kun se joskus tulee ja uskon että sillä on hyvä tulevaisuus edessä.

Kommentointi on suljettu!