Apple paljasti App Storen Suomen ladatuimmat sovellukset

Applen mobiilisovelluskauppa ylitti viime viikolla 25 miljardin latauksen rajapyykin. Yhtiö on juhlinut virstanpylvästä näyttävästi verkkosivustollaan ja jakanut 10 000 dollarin iTunes Store -lahjakortin kiinalaiselle Chunli Fu of Qingdaolle, joka sattui onnekkaasti suorittamaan rajapyykkiin oikeuttavan latauksen.

Nyt Apple on julkaissut mielenkiintoisen listauksen App Storen kaikkien aikojen ladatuimmista applikaatioista Suomessa. Puhelinten osalta ykköspaikkaa pitävät hallussaan Angry Birds (maksulliset) ja Facebook (ilmaiset). Taulutietokoneiden listalla ykkösenä ovat Angry Birds HD (maksulliset) ja Helsingin Sanomat (ilmaiset).

Listoilla selvänä hallitsevana tekijänä on Angry Birds eri versioineen. Suomalaispeli kahmii listojen sijoituksista itselleen useita. Hyvin pärjäävät myös muut kotimaiset sovellukset kuten Yle Areena, Ilta-Sanomat ja MTV3 Juuri nyt HD. Tarkemmin listauksia voi tarkastella täällä.