Sonyn PlayStation Suite etenee beta-vaiheeseen

Japanilainen Sony tuo vihdoin huhtikuussa PlayStation-sertifioitujen mobiililaitteiden pelinkehitykseen suunnatun PlayStation Suite -paketin yleisesti saataville. Kyseessä on vasta beta-versio, mutta se antaa kolmansille osapuolille viimein mahdollisuuden aloittaa sisällön luominen Xperia Playlle ja muille PlayStation Certified -laitteille. Kehitystyökalun lopullinen versio valmistuu vielä kuluvan vuoden aikana.

Sonyn PlayStation-mobiililaitteet eivät ole kyenneet nousemaan markkinoilla hiteiksi. Vaikka PlayStation-puhelinta odotettiin pitkään ja hartaasti, ei Xperia Playn julkaisu saanut liikkeelle suuria massoja. Osa syynä on varmastikin sisältö, sillä pelitarjonta muodostuu pitkälti vanhoista PS One -klassikoista. Kehitystyökalun myötä tilanne muuttunee parempaan suuntaan ja laitteilla nähdään toivottavasti myös täysin uutta sisältöä.

Porkkanana kehittäjille Sonyllä on tarjota uusi PS Vita -käsikonsoli, jolle mitä luultavimmin PlayStation Suitella luotu sisältö on myös tuotavissa ladattavaksi. Hyvällä markkinoinnilla ja laadukkailla laitteilla Sonyllä onkin kaikki mahdollisuudet luoda onnistunut ekosysteemi, joka kattaa mobiililaitteet sekä Vitan.

Sony on julkaissut markkinoille muun muassa seuraavat PlayStation Certified -laitteet: Xperia Play, Xperia S ja Tablet P.

Lähde: The Verge