Android 4.0 ICS yleistyy hitaasti

Lokakuussa esitelty Android 4.0 Ice Cream Sandwich -käyttöjärjestelmä yleistyy markkinoilla erittäin hitaasti. Tuoreet tilastot osoittavat sen kattavan vain 1,6 prosenttia kaikista markkinoilla olevista Android-laitteista. Luvut perustuvat kahden viikon seurantajaksoon laitteista, jotka ovat kyseisenä aikana kirjautuneet Google Play -kauppaan. Ne antavat näin hyvän kuvan aktiivisesta Android-laitekannasta.

Selvästi levinnein Android-versio on 2.3, eli Gingerbread. Se on kahminut itselleen jo 62 prosentin osuuden. Perässä tulee versiota vanhempi 2.2 Froyo, joka kattaa markkinoista vielä 25,3 prosenttia. Jopa iäkäs Android 2.1 Eclair on 6,6 prosentin osuudellaan selvästi Ice Cream Sandwichin edellä.

Tilanne Android-markkinoilla tulee kevään ja kesän aikana muuttumaan merkittävästi. Useat valmistajat saavat seuraavien kuukausien aikana valmiiksi Android 4.0 -päivityksensä, jotka tulevat nostamaan nopeasti ICS:n osuutta.

Lähde: Android Developers

3 kommenttia

  1. Mikäköhän on SGS2:n virallisesti uusimman 2.3.5:n osuus?

  2. Samsung jakelee päivityksiä äärettömän hitaasti ja kaikki mollaa silti vain Nokiaa. Minulla on käytössäni SGS2, joka kaipaisi kiireisesti päivitystä sillä edellisen (2.3.5) laite on ollut kaatumatautinen kuumeneva kekäle (lähes käyttökelvoton). Onneksi on käytössä työsuhdeluuri E7, joka on päivittynyt tässä 5 kk:n käytön aikana kahdella isolla (AnnaBelle) ja parilla pienemmällä paketilla eikä laite ole kompastunut kertaakaan.
    Lisäksi voitin Lumia 800 luurin joka sekin on jo päivittynyt reilun kuukauden aikana kertaalleen ja pelittää tyylikkäästi!

Kommentointi on suljettu!