Nokia tablet-markkinoille kymppituumaisella mallilla loppuvuonna?

Fanin työstämä konsepti.

Tasaisin väliajoin huhuihin nouseva Nokian tabletti saa jälleen kerran tuulta alleen. Tällä erää huhua ruokkii kiistanalaisena lähteenä tunnettu taiwanilainen DigiTimes, joka perustaa väitteensä tuotantoketjusta saamiinsa tietoihin.

Microsoft-yhteistyön myötä Nokian tabletti tulee lähes sataprosenttisella varmuudella pyörittämään tulevaa Windows 8 -käyttöjärjestelmää. Näin väittää myös DigiTimes, jonka mukaan suomalaisvalmistaja tuo markkinoille kymmenen tuuman paneelilla varustetun Windows 8 -taulutietokoneen aikaisintaan vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä. Huhun mukaan valmistuksen hoitaisi Compal ja ensimmäinen erä kattaisi 200 000 laitetta.

Taiwanilaissivuston mukaan tabletti pohjautuisi Qualcommin tuplaytimelliseen siruun. Todennäköisesti tämä viittaa Snapdragon S4 – piirisarjaan.

Lähde: My Nokia Blog

10 kommenttia

 1. Jos tulee, niin myöhässä kuten tavallista. Windows-tabletille ei ole myöskään tarvetta, koska yritykset eivät niitä paljoa osta ja kuluttajaa ei kiinnsota maksaa lisähintaa Windowsista, koska muillakin käyttiksillä onnistuu surffailu ja lukeminen.

 2. Vähän kans pelkään, että hintalappu on sen verran kova, että ei kovin suosittu rivitallaajien sarjassa.

 3. Ihan potaskaa ettei yrityksillä olisi tällaisille tarvetta…kyllä moni yritys hoitaisi asiansa vikkelämmin tabletilla kuin läpyttimellä. Jos olette päässeet kokeilemaan Win8 käyttistä niin siinä oikeasti on hyvät saumat laittaa kapuloita Android ja iOS tableteille.

 4. En usko, että tuon menestys hinnasta jää kiinni. Varmasti hinta painetaan samalle tasolle vastaavalla raudalla varustettujen Android-tablettien kanssa.

  Toinen asia on, onko tuolle muuten tilausta. Windows 8:lle kun sovelluksia ei ainakaan vielä ole kovin paljon. Itse en ainakaan tule tarvitsemaan tuota, niinkuin en mitään muutakaan tablettia.

 5. Eiköhän tuo tule menemään ihan perkeleen hyvin kaupaksi.

 6. ”seitsentuumaisen pikkutablettinsa näytön koon aikoo tietotekniikkayhtiö Apple käyttää laitteessa hyvin ohuella reunalla varustettua näyttöpaneelia”.

  tässä nokian tabletin menestyksen avain… ohut reunus ja tarkka näyttö.

  ps. nokiaa pitkään seuranneena odotan kuitenkin paksua, leveäreunaista ja kömpelön näköistä tablettia… toivottavasti olen väärässä!

  t. osakkeenomistaja

 7. On monia ammatteja ja töitä, joissa ei käyttäjällä oo tarvetta tuottaa pitkiä dokumentteja, vaan nähdä esim varastosaldo, hinnasto tai esim kuittata jokin työtehtävä, tms. …mahd suunnistaa seuraavaan kohteeseen, siivoamaan, hoitamaan, jne… eli tarve kohteen sijaintiin, firman/henkilön nimeen ja navigointiin vaikkas ja saada ’hoito-ohjeet’, etc… kyll tabletille käyttöä on monessa yhteydessä pelaamisen ja skypettelyn lisäksi…
  Ja tollaseen N9:n tyyliseen tuo hiton ruma tiiliskivinäyttö voi jopa sopiakin. Siinä kun on hervottoman kokoiset iconitkin tökittäväksi 😉

 8. Omat toiveet Nokian tulevalle tabletille:

  – Windows 8
  – Intelin Atom prosessori, jotta Windosw-ohjelmat toimii (siinä vanhassa käyttöliittymässä)
  – 2650 x 1440 resot
  – 10″ AMOLED ClearBlack-näyttö
  – paino 500g, paksuus 8 mm
  – käyttöaika 20h
  – Lumia style nimeä ja värivaihtehtoja myöten
  – Nokia J-kulokkeille (siis kahdelle kuulokkeelle) paikat tabletissa
  – stylus-kynä
  – seuraavia lisälaitteita:
  – imukuppiteline autoon todella pitkällä varrella, jotta saisi kiinni tuulilasin alalaitaan
  – näppistelakka (vertaa Asus eee Tranformer) tai vaihtoehtoisesti irallinen näppis, mutta silloin tablettiin tarvitaan tukijalat
  – TV-toteutettuna kuten N8:n nappikuukokkeet, mutta DVB-T2
  – TV-toteutettuna siten, että kotona laitetaan antennipistokkeeseen (ja virtalähteeseen) DVB-C/DVB-T/DVB-T2/DVB-S/jne. TV-vastaanotin, joka lähettää halutun kanavan WLAN:illa tablettiin

  1. 8mm ja 20h käyttöaika oikeastaan mahdoton yhtälö.. Riittää 1cm paksuus ainakin minulle. Muut oikeastaan minullekkin kelpaa..

 9. Tableteissa tällä hetkellä surkeasti usb/hdmi portteja tai lisäjohtoja VGA:n pyörittämiseen. Useimmat projektorit vaativat VGA-yhteyden, mutta eipä löydy yhdestäkään tabletista. (ulkoinen vga piuha pakettiin mukaan?) Ilman portteja tabletit mielestäni vain medialeluja.

  Win8 käyttis kuulostaa mielenkiintoiselta ja juuri jotain Lumian tyylistä olisi hieno odotella. (en usko hinnan olevan kovinkaan paljon muita korkeampi) Käyttöaika varmaan 8h on realistisempi kuin 20h?

Kommentointi on suljettu!