Nokialta sarja uusia 808 PureView -promovideoita

Nokia on lisännyt YouTube-videopalveluun sarjan uusia promovideoita tulevasta Nokia 808 PureView -puhelimestaan. Kyseessähän on siis yhtiön uusi kamerapuhelinten lippulaiva, jonka virstanpylväs on 41 megapikselin kamerakenno. Uutuus saapuu myyntiin toukokuussa ja sen virallinen suositushinta on 450 euroa ennen veroja.

Videoissa keskitytään kuten arvata saattaa uutuuden kameraan ja kuvausominaisuuksiin. Esittelyssä ovat muun muassa laadukas zoomaus, joka toimii loistavasti sekä still-kuvissa että 1080p-videokuvauksessa, eri kuvaustilojen vaikutus otoksiin ja linssin rakenne.

Huikean kameran lisäksi Nokia 808 PureView tarjoaa 1,3 gigahertsin suorittimen, 5.1-kanavaisen äänen, neljän tuuman kosketusnäytön ja Belle FB1 -käyttöjärjestelmän.

 

Lähde: esphoneblog

3 kommenttia

  1. Asiaa optiikasta: http://luminous-landscape.com/tutorials/resolution.shtml

    Käyttäen hyväksi tämän artikkelin tietoja voidaan laskea, että 808:n objektiivin maksimiresoluutio täydellisellä optiikalla(mihin ei koskaan päästä) aukolla f/2.4 olisi noin 27 mp!
    Realistinen arvio on maksimissaan 20 mp ja siihen vielä päälle Bayer -sensorin anti-alising filtteri(joka kamerassa todennäköisesti on), niin jäädään alle 20 mp:n.

    10 megapikselin Canon ixus 870 is kameran pikselien koko on 1.69 mikronia(808:ssa 1.4 mikronia). Tällä pikselikoolla Canon voisi valmistaa 303 megapikselin FF kameran(sensorin koko 36*24 mm). Miksiköhän Canon tai muut kameravalmistajat eivät ole tehneet järkkäreitä läheskään tuollaisilla resoluutioilla? Retorinen kysymys.

    1. Et ole siis perehtynyt PureView tekniikaan sen enempää? Nokian kameralla voi kyllä ottaa 37Mpix kuvia, mutta koska kännykkään on vaikeaa tuoda optista zoomia, Nokia päätti toteuttaa asian eri tavalla. Kun kuvaat 10Mpix kuvan PureView tekniikka käyttäen, kamera ottaa 37Mpix kuvan, jossa se yhdistää neljä pixeliä yhdeksi. Tämän toiminnon avulla saadaan kuvia, joita voidaan x4 zoomata ilman että tarkkuudessa tapahtuu mitään muutosta.

  2. oiskohan syynä se, että he voivat käyttää kameroissaan isompia optisia laitteita sekä opyista zoomia. Nämä on vähän haastavaa istuttaa matkapuhelimeen.

Kommentointi on suljettu!