Stephen Elop: Nokia Lumia saapuu Kiinaan 28. maaliskuuta

Nokia loikkaa Kiinan älypuhelinmarkkinoille uusin asen 28. maaliskuuta, kertoi itse yhtiön toimitusjohtaja Stephen Elop reporttereille kiinalaislähteiden mukaan. Luvassa on yhtiön ensimmäinen Kiinaan räätälöity Lumia-puhelin, joka perustuu Windows Phone -alustaan.

Nokia hyökkää Kiinaan ensimmäisten Windows Phone -valmistajien joukossa. Ennen suomalaisvalmistajaa markkinoille ehti HTC, joka julkaisi Kiinaan 4,7 tuuman kosketusnäytöllä varustetun Titan-mallin. Laitteen hinta ilman operaattorisopimusta pyörii 700 dollarin tuntumassa.

Viimeisimpien huhujen mukaan Kiinassa nähdään variantteja yhtiön nykyisistä (Lumia 800, Lumia 710, Lumia 610) Windows Phone -puhelimista. Kuinka monta laitetta lopulta julkaistaan selvinnee vielä ennen huhtikuun alkua. Nokian odotetaan lisäksi tekevän yhteistyötä useamman kuin yhden kiinalaisoperaattorin kanssa, joka luo paremmat edellytykset menestykseen.

Lähteet: Engadget & The Verge