Video paljastaa Sonyn floating touch -teknologian potentiaalin

Sonyn Xperia sola -puhelimessa esittelemä floating touch -teknologia vaikuttaa ensitietoja huomattavasti monipuolisemmalta. Yhtiön lehdistötiedote antoi ymmärtää, että uusi ominaisuus olisi käytettävissä vain verkkoselaimen kanssa, mutta Internettiin ilmestynyt video antaa siitä selvästi hyödyllisemmän kuvan.

AndroidNext-sivuston kuvaamalla videolla näytetään kuinka floating touch -tekniikka toimii mainiosti myös verkkoselaimen ulkopuolella. Navigointi työpöydällä luonnistuu sormea ruudun päällä liikuttelemalla. Parasta tässä on kuitenkin se, että ominaisuus mahdollistaa puhelimen käyttämisen myös hanskat kädessä. Tätä voidaan jo pitää varsin mielenkiintoisena innovaationa.

Japanilaisvalmistajan floating touch -teknologia tekee puhelimen käytöstä mahdollista ilman ruudun kosketusta. Puhelimen käyttö onnistuu samoilla eleillä kuin ennenkin, mutta ilman kosketusta näyttöpaneeliin.

Sonyn mukaan teknologia ei tule toimimaan automaattisesti kolmansien osapuolien sovelluksissa. Yhtiö lupaa kuitenkin työkalut, joilla myös kehittäjät pääsevät käsiksi floating touch -ominaisuuteen. Olisi joka tapauksessa hienoa, jos edes perustoiminnot tukisivat kyseistä teknologiaa, kuten alla nähtävä video antaa hieman olettaa.

Lähde: GSMArena

2 kommenttia

  1. Kertoisitko joku vielä miksi minun on väärin ajatella että tässä ollaan tultu täysi ympyrä kosketusnäyttöteknologiassa? Resistiiviset näytöt osasivat saman ”tempun”, jokaisessa puhelimen sovelluksessa. 😛

    1. ???
      Resistiivinenhän perustui puhtaasti näytön kosketukseen. Joten miten ne ovat voineet osata kyseisen ”tempun”?

Kommentointi on suljettu!