Teknision visioi Androidin tulevaisuutta Chameleon-käyttöliittymällään

Android on tunnettu useista eri käyttöliittymistään, joita puhelinvalmistajat tarjoavat käyttäjilleen erottautuakseen massasta. Ne muuttavat usein alustan ilmettä sekä lisäävät mukaan ominaisuuksia, joita alustan perusversio ei sisällä. Toisaalta erilliset käyttöliittymät voivat hidastaa Androidia sekä aiheuttaa ongelmia, kun laite pitäisi päivittää seuraavaan alustaversioon.

Valmistajien omille käyttöliittymille ei näy loppua ainakaan lähitulevaisuudessa. Sen sijaan ne kehittynevät entistäkin monipuolisemmiksi taisteltaessa kuluttajien huomiosta.

Käyttöliittymiin erikoistunut Teknision on julkaissut oman näkemyksensä siitä mihin suuntaan taulutietokoneiden käyttöympäristöt voisivat tulevaisuudessa kehittyä. Luvassa ei ole mikään futuristinen ote kaukaisesta tulevaisuudesta, vaan varsin realistisen oloinen tutkimusprojekti, jonka ratkaisuja voitaisiin hyvin nähdä jo tämän päivän tableteissa.

Teknisionin Chameleon-käyttöliittymän perusajatuksena on tehdä selkeä irtiotto älypuhelimiin ja hyödyntää tablettien tarjoama suuri näyttö. Yhtiön mukaan nykyiset ratkaisut ovat vielä liian sidoksissa älypuhelimiin, eivätkä osaa hyödyntää taulutietokoneiden koko potentiaalia.

Lähteet: PhoneArena & Teknision

3 kommenttia

  1. Näitä kun katsoo, niin oma LXDE vaikuttaa yhä vain mukavammalta ja helpolta.

  2. Kuka tarvitsee näitä oikeasti? itse olen miettinyt mitä muuta tarvitsen kuin sähköpostin, nettiselaimen ja media playerin joka toistaa tekstityksien kanssa 1080 p matskua nykimättä. En oikeastaan mitään muuta. Se kaikki mitä tabletit tarjoavat on vain jotain mitä selata ja plärätä sohvalla aikaa kuluttaakseen. Ovatko tabletit sitten tehty niille joilla aika ei muuten kulu kuin pläräämällä laitetta…? Ehkä… Itselläni on kullä muutakin tekemistä.

Kommentointi on suljettu!