MB:n lukijat valitsivat Windows Phonen mielenkiintoisimmaksi mobiilialustaksi

MobiiliBlogin lukijat äänestivät Microsoftin Windows Phone -käyttöjärjestelmän markkinoiden mielenkiintoisimmaksi mobiilialustaksi. Joulukuun lopussa käyntiin pyöräisty kysely keräsi kaikkiaan 1513 ääntä ja antaa näin varmastikin kohtalaisen hyvän kuvan tekniikkaan perehtyneiden kuluttajien ajatuksista eri mobiilialustoista.

Kyselyssämme kolme alustaa nousivat selvästi ylitse muiden. Windows Phone nousi täpärästi voittajaksi 30 prosentin äänisaalillaan. Aivan sen takana tulevat MeeGo ja Android, jotka molemmat saivat äänistä 27 prosenttia. Nokia N9:ssä käytetty MeeGo keräsi muutaman äänen Androidia enemmän.

Tulos antaa hyvin osviittaa siitä, että kuluttajilla on suuri kiinnostus Windows Phonea kohtaa. Samaa kertoo myös Lumia 800:n hyvä menestys helmikuussa DNA:n, Elisan ja Soneran myyntilistoilla. Ainakin Suomessa Nokialla on siis jälleen kaikki mahdollisuudet nostaa asemiaan älypuhelinmarkkinoilla.

Kysely on myös hyvä osoitus Nokian tärkeästä asemasta kotimaassaan. Suomalaisvalmistajan käyttämät alustat kahmivat äänistä peräti 65 prosenttia. Eittämättä Nokian kallistuminen Windows Phoneen näkyy kyselyn tuloksissa selvästi. Olisi vaikea kuvitella lukujen olevan vastaavat, jos Nokia ei olisi mukana Windows Phone -kelkassa.

10 kommenttia

  1. Aika trollilinkki.

   WP:n suosio vaikuttaisi tällaisten uutisten myötä kasvavan siis käyttäjien keskuudessa.

   Toisaalta kun kaikki muut alustat on tapettu ja lopetettu, ei monelle oikeastaan jää mitään muuta. Osa Elopin strategiaa?

   1. No siis tuo linkin UI on toivottavasti Nokia raakile versio kehittämäsään UI:sta. Itse tykkään WP:n omasta vakio UI:sta, ja olen itse kiinnostunut kyseisestä käyttiksestä. Mutta kun luin tuon uutisen, niin toivompa vaan että Nokia keksii jotain vähän parempaa tai pysyvät vaan vakio UI:ssa.

    Ei linkki ole kuitenkaan mikään trolii, vaan Nokian ex-tyontekijän julkaisemia kuvia Nokia suunnittelemasta UI:sta, joten millä tavalla se nyt on trolli, olisi kiva tietää.

 1. Päässä vikaa ihmisillä joiden mielestä WP:sssä jtn mielenkiintoista. Se on ruma ja aina saman näkönen. Sitä ei voi muokata mitenkään

  1. Se on kaunis ja yhtenäinen. Sitä ei tarvitse muokata lainkaan vaan se toimii ja näyttää hyvältä ilman pelleilyä.

   1. ja todella nopea ja miellyttävä käyttökokemus

   2. Missä todellisuudessa? Ei tässä ainakaan. käyttistä pitää pystyä muokkaamaan. Ja WP ei todellaakaan ole nopea eikä miellyttävä. Markkinoitten hitain ja hirvein käyttis

   3. Joo en tosiaan tiedä missä todellisuudessa elät, mutta eiköhän tuo trollailu riitä

Kommentointi on suljettu!