Nokia Lumia 800 myy hyvin Norjassa

Suomi ei ole ainoa Pohjoismaa, jossa Nokian Lumia 800 komeilee myyntilistojen kärkiryhmässä. Tuoreimpien tietojen mukaan suomalaisvalmistajan ensimmäinen Windows Phone -puhelin myy erittäin hyvin Norjassa, jossa se on noussut operaattori Netcomin ja liikeketju Elkjøpin top-listoille.

Helmikuussa Nokia Lumia 800 oli Netcom-operaattorin neljänneksi myydyin puhelin. Sen ansiosta Windows Phone onnistui nousemaan Netcomin myymien laitteiden osalta kahdeksan prosentin markkinaosuuteen. Selvänä kärkikaksikkona ovat Android ja iOS, joiden osuudet olivat helmikuussa 49 ja 43 prosenttia.

Netcomia enemmän Lumia 800:n hyvästä menestyksestä kertoo nousu toiseksi myydyimmäksi puhelimeksi kauppaketju Elkjøpin listoilla, sillä Norjassa merkittävä osa kännyköistä ostetaan ilman kytkykauppaa. Elkjøp kattaa kaikkiaan 264 liikettä, joka tekee siitä Norjan suurimman elektroniikkaa myyvän ketjun.

Norjan Microsoft-pomon Fredrik Gørrissenin mukaan Windows Phonen menestystä Norjassa vauhdittaa hyvä sovellusvalikoima. Kaupasta löytyy jo yli 400 norjalaissovellusta. Johtaja uskoo menestyksen jatkuvan Lumia 610:n myötä, joka tulee olemaan yksi markkinoiden edullisimmista Windows Phone -puhelimista.

Lähde: WMPoweruser

3 kommenttia

  1. Jotain outoa on siinä, että StatCounter näyttää Windows-puhelinten osuudeksi 0.7 prosenttia Norjassa nyt maaliskuussa. Se on jopa vähemmän kun Euroopassa keskimäärin, joka on vajaa prosentti. Onko kyseessä pelkkä markkinointipuhe, saman tapainen siis kuin jokin aika sitten, jolloin uutisoitiin Windows-puhelinten hyvästä myynnistä Venäjällä. Tuotakaan väitettä eivät tilastot tukeneet.

  2. Elkjøpin poijat ei oo soittaneet vielä Lumialla Statcounterin pojille.

    Aikuisten oikeasti tuo StatCounter EI OLE faktatiedon lähde.

  3. Vanha totuus: vale, emävale ja tilasto. Kysehän voi olla vain myynnin markkinaosuudesta ei kaikkien käyttäjien markkinaosuudesta.

Kommentointi on suljettu!