Nokia N9:n Android 4.0 -projekti eteni alpha-vaiheeseen

Nitdroid-tiimi on julkaissut alpha-version Nokia N9 -puhelimelle suunnatusta Android 4.0 -käyttöjärjestelmästä. Koska kyseessä on vielä erittäin varhainen versio, kannattaa sen asentamista harkita muutamaan kertaan. Asennusohjeet ovat joka tapauksessa löydettävissä täältä.

Pakettiin on saatu mukaan tärkeä kaksoiskäynnistysominaisuus. Käyttäjä voi valita puhelimen käynnistyksen yhteydessä haluamansa käyttöjärjestelmän.

Projektin keskustelupalstalla kerrotaan tarkemmin julkaisun sisältämistä ominaisuuksista. Mukaan on saatu muun muassa monikosketustuki, 3D-ajurit, OpenGL, tavallisimmat puhelintoiminnot, Bluetooth ja kiihtyvyysanturi.

Lähde: My Nokia Blog

10 kommenttia

 1. En nyt aivan ymmärrä miksi pitäisi vaihtaa huonompaan käyttöjärjestelmään. Itsellä on käytössä N9, jonka käyttis, ja appsit paranee jatkuvasti.

  1. Tosi kuin vesi. Kiinnostaisi enemmän jos sais laitettuu galaxy nexusee meego.

  2. Eihän tässä mitään tarvitse vaihtaa. Dual bootilla siihen käyttikseen mihin tarvii millioinkin päästä. Androidille kun on softia kiistatta enemmän (on siellä joitain oikeasti hyviäkin). Meegolla normi tilassa ja anterolla ku pakko.

  3. Itseasiassa parempaan sillä Android on paljon parempi kuin meego. nokiat vaan ei ansaitse Androidin kaltaista hyvää käyttistä. Se joka ikinä keksi tän idean pitäisi heittää tyrmään loppuiäksi

 2. USB-UART-jutut kun saisivat N9-Androidiin pelittämään, niin voitaisiin yhdistää mikrokontrolleri luuriin piuhalla ja näin saataisiinkin monta sovellusta alulle. Mutta kun Anroid 2-versiot tunne USB-porttia eikä kaiketi N9-Androidikaan.

 3. N9 on hyvä sellaisenaan. Sitä ei tarvitse risteyttää pätkivän ja tietoturvauhkia täynnä olevan Androidin kanssa…

 4. Onkoha noissa muissa N9:ssä kans Android käyttis valmiina, Meegon lisäksi jos hankkis tuon 64GB:ses versios, vai pitääkö puhelin päivittää ekana,että saa Android käyttiksen siihen..

 5. Ajan kysymys koska Nokialta tulee ”virallinen” Android puhelin kun windows ei myy riittävästi ja Meego R.I.P. N9:ssä olisi jo kelpo pohja ensimmäiselle mallille.

 6. Nokia kaatuu ennenkuin saa ekan android luurinsa ulos ja sekin on varmasti joku tupla ydin 1ghz laite 😀 Itse hommasin n9 64GB Version ja android tekis mieli laittaa, mutta kun tuo bootloader vaikuttaa suhkot vaaralliselta asentaa.

Kommentointi on suljettu!