Mainokset sovelluksissa syövät Android-puhelinten akkua

Tutkijat Purduen yliopistossa yhteistyössä Microsoftin kanssa ovat tehneet mielenkiintoisia havaintoja Android-sovellusten akun kulutuksesta. Abhinav Pathakin johtama tiimi havaitsi, että peräti 75 prosenttia applikaatioiden akkua kuluttavasta vaikutuksesta voi johtua mainoksista. Näin ollen sama sovellus voi viedä huomattavasti enemmän virtaa ilmaisversiona kuin maksullisena, josta mainokset on poistettu.

Tutkimustiimi kehitti Android-puhelimille EProf-työkalun, jolla kyetään tarkasti mittaamaan sovelluksen eri osien vaikutukset akun kulumiseen. Esimerkiksi Angry Birdsin kohdalla huomattiin, että 30 prosenttia akun kulutuksesta johtui itse pelaamisesta. Loput 70 prosenttia muodostuivat käyttötietojen lataamisesta, paikannuksesta sekä mainosten lataamisesta ja esittämisestä, jotka kaikki ovat osa prosessia, jolla käyttäjälle saadaan näkyviin kohdennettuja mainoksia.

Samankaltaisia tuloksia saavutettiin muiden testisovellusten kanssa. Pathakin mukaan Android-mainokset ovat huonosti koodattuja ja vievät tästä syystä tarpeettoman paljon virtaa. Tutkimuksen tarkoituksena onkin kannustaa kehittäjiä ja mainostajia parempien ratkaisujen luomiseen.

Tiimin kehittämä EProf-työkalu aiotaan tuoda yhteistyössä Microsoftin kanssa myös Windows Phone -alustalle.

Lähde: The Verge

2 kommenttia

  1. Varmasti aivan puolueettomat perusteet tutkimukselle kun kilpailevan mobiilialustan omistava firma lähtee etsimään kilpailualustasta virheitä… 🙂

Kommentointi on suljettu!