Apple iOS -käyttäjät päivittävät laitteitaan ahkerasti

Maaliskuun 8. päivä julkaistu iOS 5.1 -päivitys leviää nopeasti Applen mobiililaitteisiin. Suositun Audiobook Premium -sovelluksen kehittäjä David Smith kertoo applikaationsa käyttäjistä jo 61 prosentilla olevan allaan tuorein iOS 5.1 -alustaversio. Verkkosivusto The Next Webin keräämien tietojen mukaan luvut ovat saman suuntaisia myös monien muiden suosittujen iOS-applikaatioiden keskuudessa.

Applen mobiililaitteiden käyttäjät ovat aina olleet innokkaita päivittämään puhelimia sekä tablettejaan uusiin ohjelmistoversioihin. Syytkin tähän ovat selviä. Apple julkaisee päivitykset kerralla kaikkiin tuettaviin laitteisiin maailmanlaajuisesti. Viime aikoina päivitystahti on kiihtynyt entisestään, kun iOS 5.0 -versio teki mahdolliseksi verkon yli ladattavat päivitykset.

Tilanne Android-maailmaan verrattaessa on hyvin erilainen. Uusin Android 4.0 -alusta löytyy vasta vajaasta parista prosentista laitteita, vaikka sen julkaisusta on jo useita kuukausia. Tämä johtuu siitä, että Android-valmistajat lisäilevät alustaan ominaisuuksia erottautuakseen kilpailijoista. Niiden toteuttaminen uuteen alustaversioon vie aikaa ja hidastaa päivityksien toimituksia käyttäjille.

Lähde The Next Web

2 kommenttia

  1. Pelkästään jo tuo päivitystahti saisi helposti vaihtamaan iOS:ään. Applen yksi lukuisista toimivista konsepteista.

  2. Loput 39% eivät päivitä koska haluavat pitää untethered jailbreakk:nsä

Kommentointi on suljettu!