Nokia N9:n hinta romahti alle 300 euron

Vieläkö muistat paljonko Nokian lokakuun puolivälin tienoilla kauppoihin saapunut N9:n maksoi ensihuuman aikana? Puhelimen edullisempi versio kustanti 599 euroa ja kalliimpi 699 euroa. Useimmat pitivätkin hintoja aivan liian korkeina ja N9:n hinta onkin sittemmin laskenut tasaiseen tahtiin.

Nyt puhelimen hinta alkaa olla vähintäänkin kohtuullisella tasolla. Elektroniikkaketju Gigantti kauppaa laitteen 16GB:n versiota parhaillaan 299 euron hintaan. Kirjoitushetkellä tarjolla ovat ainakin musta, magenta sekä syaani värimallit.

Nokia N9:n on MeeGo-pohjainen älypuhelin. Siitä löytyy 3,9 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö, Cortex-A8-suoritin, kahdeksan megapikselin kamera sekä innovatiivinen Swipe-käyttöliittymä.

Lähde: esphoneblog

24 kommenttia

 1. Katselinkin viikonloppuna gigantin mainoksesta samaa, melkein teki mieli tilata sellainen jo. Alkaakin tuo android-laite ongelmineen kyllästyttämään jo. Hw-qwerty vaan puuttuu, ja varmaan kaikissa laitteissa on omat ongelmansa.

  Lähetetty uudella iPadila.

 2. Kyllä tuo aiheuttaa pient äpäänsisäistä kipua ja tuskailua, kun tahtois ostaa, sitä kuitenkin on odottanu kuin kuuta nousevaa, mutta kuitenkin siinä oli noi muutamat ongelmat jotka hiertää kivinä kengissä.

  Ei ulkoista muisikorttia, eli muistin määrä on rajoitettu ”vaivaiseen 16Gt”. 😉
  Akun vaihtaminen on ongelmallista, vaikkakin youtube näyttää sen olevan mahdollista.
  Meegon jatko on epävarmaa.

  Tosin, vertaan tuota sen Nokian vanhoihin sotaratsuihin, kuten 3550. Se tuntuu olevan ikuinen. Kestänyt kauemmin kuin kolme uudempaa. Ehkä tommonen pitää hankkia leluksi, eikä työkaluksi.

  Kyllä tuo silti taitaa olla pakko-ostos, tosin hieman hirvittää katsoa, kun ihmiset kauppaa huutonetissä kalliimmalla.

   1. Totta. Maserati MC12 on vielä sitäkin järkevämpi ostos

  1. Juu totta puhut! itsekkin olen pantannut päätöstä juurikin tuon älyttömän hinnan takia, mutta 299 ei tunnu enää pahalta. E71 on edelleen taskussa vaikka jo hetken desireZ:taa käyttelin. En tykännyt ja otin rahat pois. Itselle sitä yrittää uskotella että ”vaan” kaks vuotta pitäs tuota uutta taskussa ja sit taas voi hommata uuden vehkeen LOL.
   E71 maksoi sen 250 kolme neljä vuotta sitten, enkä kyllä aio maksaa puhelimesta kovinkaan paljoa nytkään. 6kk odottelulla myyntiin tulosta ku säästää sen 50% hinnassa 😀 Samalla on suurimmat päivitykset jo tehty ja lapsen taudit karsittu pois. Saisin siis puoleen hintaan testatun ja toimivan puhelimen. Jos ootan että tulee paremmat mallit myyntiin joskus kesällä saa ne jo puoleen hintaan taas 6kk odottelulla ja vakautetuna päivityksillä, eli joskus ens joulun tienoilla. Sama se on siis nyt käydä tuo poistamassa hyllystä, kuin odotella jouluun uutta puhelinta 😉

 3. Niin, no. Itse en enää ottaisi Applen taskussa kulkevaa vankilaa vaikka maksettaisiin. Tosin pitäs päästä vielä tosta 4:sta eroon.. Sitten olisi elämä ihanaa 😉

   1. Idioottimaisinta on haukkua toisia puhelinsuuntauksensa takia idiootiksi.

   2. Aleksi: Haha, mahtava termi tuo puhelinsuuntaus 😀 Eiköhän tästäkin vielä jonain päivänä saada kuuma puheenaihe politiikkaan ja iltapäivälehtiin 😀

  1. nokiat ei ole puhelimia vaan kasa romua. Suosittelen pikaista hoitoa niille joiden mielestä nokian ”puhelimet” on parempia kuin iPhone

   1. Suosittelen pikaista hoitoa niille, jotka puhuu Nokian puhelimista lainausmerkeissä samassa lauseessa iPhonen kanssa…

   2. Teemu eikö tätä … pelleä voi bannata. Siis koko IP:tä

 4. Itseäkin kyllä houkuttelisi kyseinen laite, ostaminen kun kävi mielessä jo laitteen ollessa vielä täysihintainen. Operaattorit ovat näköjään hyppäämässä samaan kelkkaan tuon hinnoittelun kanssa, sillä myös DNA laski N9:n hintaa, sen ollen nyt 24kk:n kytkyllä 13e/kk, eli yhteishintaa tulee 312 euroa. Erikoinen tilanne kun puhelimen saa halvemmalla kaupasta kuin kytkysopparilla.

  Jos joku N9:ä pidempään käyttänyt voisi vielä kertoa akkukestosta kokemuksia virranhallintaohjelmiston kanssa, niin saisin vähän uskallusta tuohon sijoittamiseen. Swype-toiminnot, käyttökokemus ja ulkonäkö tuossa nimittäin on enemmän kuin kohdallaan.

  1. Virransäästötilassa olen päässyt ohjelman mittauksen mukaan 7-9mA kukutukseen. Tosin sillon ei ole ollut muu kuin puhelin päällä ja sekin 2G:ssä. Mutta joo, virransäästöllä akku kestää 3-4 päivää. Ilman sitä riippuen käytöstä 1-2 päivää.

  2. Itelläni N9:n akku on täydellinen, käytän puhelinta normaalisti (soitan, tekstaan ja surffaan )ja akku kestää 2-4 päivää 🙂 ja jos virran säästö jatkuvassa käytössä nii akun kesto tietenkin kasvaa 😀

 5. Tarpeista / mieltymyksistä nämä valinnat on kiinni.

  Ostin taannoin alle 400 eurolla 64 gigasen N9:n. Käytössä ollut nyt n. kuukauden ajan. Ei ole joutunut katumaan valintaa yhtään. Tätä ennen kokemusta kertynyt runsaasti symbian-puhelimista ja viimeisimmät mallit olleet tältä puolelta E7, E90 sekä Lumia 800. Suosinut siis näitä kunnon qwerty-malleja. Niin ikään kokemusta kertynyt iOS -vekottimista ja N900:sta. Android-leirin puhelimia ei ole tullut kuin koeajettua satunnaisesti.

  Ei tämä N9 Nokian N900:sta pese, mutta on silti parasta mitä tällä hetkellä itselleni osasin kuvitella. Hieman syö tuo fyysisen qwertyn puute, kun tulee kirjoitettua aika paljon.

  Mitä tulee softavalikoimaan, niin pakastavedettynä todella valmis älypuhelin ja aivan loistava moniajo. Ei toki niin sukkela kuin jotkut 4-ydin hirmut, mutta koska softa on pelkkää rautaa, niin ei niitä hukkatehoja kaipaakaan.

  Softaa saa ihan riittävästi. Mitään puutetta oman käytön kannalta ei ole ilmaantunut vielä. Akkukesto on parempi kuin monessa muussa nykyisessä älypuhelimessa. Jos esim. sähköpostisynkronoinnit eivät ole 24/7 päällä, niin kyllä tällä on satunnaista surffailua + puheluita + feed päivityksiä ja manuaalisia / tietyin väliajoin tapahtuvia sähköpostisynkronointeja käyttäessä on porskuttanut sellaisen 1,5-2 vrk menemään. Se on aika paljon se, jos ei välttämättä joka yö tarvitse latauksessa puhelinta pitää. Niin ja WLANissa / 3G:ssä tämä on valtaosan ajasta.

  Työpäivä takana, n. 1,5h puheluita, reaaliaikainen sähköpostisynkronointi käytössä + feedit päivittyy koko ajan. Laturista ottanut 14h sitten ja vielä jäljellä 55% latauksesta. Antaisikohan tämä jotain vastausta kysymykseen. Virransäästöominaisuudet on ihan kelvolliset ilman kolmannen osapuolen softia.

  Kokeilemaan kauppaan käyttöliittymää ja jos miellyttää eikä ole jostain todella erikoisesti ja tiettyyn alustaan sidotusta sovelluksesta kiinni, niin voi suositella lämmöllä. Kyllä tällä sen 1,5v pärjännee loistavasti.

 6. Kauppiaskin sanoi, että hyppäys on huima kun tänään ostin N9. Edellinen siis 5230 =P

 7. >Ei tämä N9 Nokian N900:sta pese

  Symbian Belle’kin pesee N900’sen mennen tullen, N900:sen Menu oli lievästi sanottuna ärsyttävä ja väittäisin ainakin sivusta seuranneena että N9 pesee N900:sen.

  Harkinnassa olisi siis N9 (puhumiseen, surffailuun ja chättäilyyn), eikä sovelluskirjaston koko/tulevaisuus tunnu missään jos käyttö on vain tarpeeksi sujuvaa, tuohon hintaan ostan ehkä vaimolle.

  1. Kaikki nokialaiset on yhtä surkeita eli niitä ei voi vertailla

 8. itse olin ostamassa lumia 800taa mutta sain n9n. muutaman viikon kayton jalkeen en vaihtaisi pois. Todella sujuva ja flashikin firefoxin mukana. harmi jos nokia hylkaa kokonaan meegon. kertaakaan ei n9n softa ole kaatunut.

 9. itehän kävin eilen ostaan uuen nysin hintaan 249€…prkl ko en tajunnnu että siihen mennnee vain tuo micro sim kortti niiin joutuu vielä kärvistelleen 5800 noksula… 😀

 10. Itsehän tämän ostin kytkynä täällä Australiassa. Kokonaishinta vuodelta $219 (eli noin 170e) koko roska, mukaanlukien liittymä vuodeksi ja Nokian auto Bluetooth vekotin kaupan päälle.

 11. tietääkö joku paikan mistä kyseisen laitteen saa alle 300 euron koska itse en enää löytänyt tuolla hinnalla? 😀

Kommentointi on suljettu!