Sony selkeyttää rakennettaan: One Sony

Japanilaisen Sonyn tuore toimitusjohtaja Kazuo Hirai on aloittanut merkittävien uudelleenjärjestelyiden toteuttamisen yhtiössä. Jatkossa erilliset tuote- ja palveluryhmät ovat historiaa, jonka avulla pyritään nopeuttamaan ja selkeyttämään päätöksentekoa yhtiön sisällä. Uusi rakenne kantaakin osuvasti nimeä One Sony.

Jatkossa Sonyllä on kolme pääosa-aluetta, joihin se keskittyy markkinoilla. Nämä ovat kuvaaminen, pelaaminen ja mobiililaitteet. Sonyn tavoitteena on yhdistää kolme pilaria yhtenäisellä käyttökokemuksella, joka voi tarkoittaa pelkästään käyttöliittymää tai kokonaan omaa käyttöjärjestelmää, jonka pohjana saattaisi toimia PS Vitan alusta. Yhtiö on aiemmin vihjannut mahdollisuudesta kääntää uuden käsikonsolin alusta esimerkiksi älypuhelimiin.

Tulevaisuudessa myös tutkimustyön tärkeyttä pyritään korostamaan. Uudet ideat on tarkoitus saada nopeammin laboratorioista kuluttajien saataville, joka kuulostaa luontevalta ja järkevältä kehityssuunnalta.

Kaiken kaikkiaan Sonyn uusi suunta vaikuttaa erittäin järkevältä. Se on liike, jonka japanilaisvalmistajan on pakko toteuttaa, jos se mielii pärjätä markkinoilla jatkossakin. Toivottavasti One Sony -konsepti kantaa pian hedelmiä kehittyneempinä laitteina, jotka integroituvat toisiinsa paremmin ja ovat käyttökokemukseltaan yhtenäisiä.

Lähteet: The Verge & Phone Arena