Nokian aprillipila: jääpuhelin

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä kaikkea lukemaansa ei kannata heti niellä totuutena, sillä aprillipäivänä verkko täyttyy perinteisesti aprillipiloista. Esimerkiksi hakukonejätti Google vitsaili tuovansa karttapalvelunsa Nintendon vanhalle NES-pelikonsolille, Toshiba jekutti kuluttajia erikoisen muotoisilla tableteilla ja kotimainen Nokia hauskuutti Nokia Ice -jääpuhelimella.

Nokia Ice on jäästä valmistettu kosketusnäyttöpuhelin. Valmistaja kehuu sen olevan osoitus yhtiön juurista, jotka ovat Suomessa, jään ja lumen maassa. Uuden materiaalin avulla on mahdollista pienentää kustannuksia sekä ympäristövaikutuksia.

Yhtiön tutkimusryhmä joutui käyttämään paljon aikaa ratkaistakseen uutuuden latausongelman. Lopulta siihen keksittiin varsin luonteva ratkaisu, eli pakasti. Puhelin latautuu päästessään kylmään pakastimeen.

Puhelimen ydin on vedenkestävä. Itse näyttö on täynnä nanoteknologiaa. Se on yhdistelmä grafeenia ja venyvää elektronista ihoa.

Törmäsivätkö lukijamme muihin mielenkiintoisiin aprillipiloihin?

Lähde: Nokia Conversations

6 kommenttia

  1. Taskumuron 3D-juttu ei ole aprillipilana paras mahdollinen sen vuoksi, että siitä ei pysty tietämään, onko juttu totta vai ei (vaikka voikin kokea asian varmana). Hiukan samaa vikaa on Puhelinvertailun tehtaanvuokrausjutussa. Asia ei ole todennäköinen ja se olisi ilman muuta aika yllättävä, mutta ei kuitenkaan mahdoton.

    1. Kyllä jokainen, joka on kuullut WP Mangon rautavaatimuksista, tietäisi,että Mango tukee vain yksiydinprossuja, joten ”WP Mango”, ”kuusiydinprosessori” ja ”4k- videomateriaali”- eivät mahdu samaan osioon.

      1. En toki tarkoittanutkaan, ettei kukaan tietäisi varmasti, että juttu ei voi olla totta. Parhaat aprillipilat ovat mielestäni kuitenkin sellaisia, jotka eivät vaadi erikoistietoa, vaan jotka melkein jokainen kyseessä olevan julkaisun lukija ymmärtää pilaksi, mikäli vain on tarkkana. Mutta koska juttu on niin uskottavasti ja muuten hyvin kirjoitettu, menevät monet äkkiseltään lankaan.

        On kylläkin hieman vaikeaa vetää rajaa, mikä on erikoistietoa ja mikä ei. Itse pidän itseäni aika ”tekniikkasivistyneenä”, mutten tiennyt tuota Mangon prosessorirajoitusta. Melko moni Taskumuron lukija toisaalta epäilemättä tietää sen. Monesti tällainen tieto on myös passiivista; jos henkilöltä kysytään, tukeeko Mango useampaa prosessoria, hän saattaa hämärästi muistaa, että ei (itsellenikin nyt palailee jotain muistikuvia asiasta), vaikkei kykenisikään muistamaan asiaa lukiessaan sitä koskeavan virheellisen maininnan muun tekstin joukossa.

Kommentointi on suljettu!