Puolet puhelimista Amerikassa jo älypuhelimia

Tutkimusyhtiö Nielsenin julkaiseman raportin mukaan Amerikassa puolet (49,7%) käytössä olevista puhelimista ovat jo niin sanottuja älypuhelimia. Vielä vuosi takaperin luku oli 36 prosentin tuntumassa, joten nousu on ollut lujaa. Nopea kasvu on taattua myös tulevaisuudessa, sillä Nielsenin lukujen mukaan viimeisen kolmen kuukauden aikana kaksi kolmesta uuden mobiililaitteen ostajasta valitsi älypuhelimen perusluurin sijaan.

Markkinoita hallitsevat rapakon takana Android ja iOS. Googlen johtaman Androidin osuus oli helmikuussa 48 prosenttia ja Applen iOS:n 32 prosenttia. Kanadalaisen RIM:n osuus oli 12 prosenttia ja lopuille jäi kakusta kahdeksan prosentin siivu. Jatkossa markkinat vaikuttaisivat olevan entistäkin vahvemmin kahden suuren kauppa, sillä uusista käyttäjistä 48 prosenttia valitsi Androidin ja 43 prosenttia iOS:n.

Raportin luvut ovat karua luettavaa Nokian kannalta, joka yrittää rynniä markkinoille Windows Phone -alustalla. Kuluttajat ovat selkeästi jakautuneet kahteen ryhmään, jota ei ole helppo murtaa. Nielsenin mukaan viimeisen kolmen kuukauden aikana vain neljä prosenttia valitsi itselleen älypuhelimen Androidin, iOS:n ja RIM:n ulkopuolelta.

Lähde: The Verge