Himottaako Nokia 808 PureView? Ennakkovaraukset pyörähtäneet käyntiin

Toukokuu lähestyy ja samalla lähenee Nokian 41 megapikselin kameralla varustetun puhelimen saapuminen kauppoihin. Merkkinä saatavuuden lähenemisestä muutamat verkkokaupat ovat jo aloittaneet puhelimen ennakkotilauksien vastaanottamisen. Ikävä kyllä laitteen myyntihintaa ei ole vielä vahvistettu. Jotain suuntaa hinnasta antaa kuitenkin Nokian julkistuksen yhteydessä ilmoittama veroja ja muita lisiä sisältämätön 450 euron hinta.

Nokia 808 PureView:n  menestystä markkinoilla on hyvin vaikea arvioida. Tämä siksi, että laite pohjautuu poistuvaan Symbian-alustaan. Sille varmastikin löytyy oma käyttäjäkuntansa, mutta Lumioiden kaltaiseen menestykseen on vaikea uskoa edes Suomessa.

Nokia 808 PureView sisältää 1,3 gigahertsin suorittimen, neljän tuuman kosketusnäytön, 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja microSD-muistikorttipaikan.

Uutuuden ennakkotilaus onnistuu muun muassa Verkkokauppa.comissa, jossa tarjolla ovat musta, punainen ja valkoinen versio.

6 kommenttia

 1. Mahtavalta luuri kuulostaa. Symbian + täydellinen näytön koko+ markkinoiden kehittynein kamera= hipoo täydellisyyttä. Heti lähtee ennakkotilaus matkaan!

  1. resot ei nyt niin täydelliset näytössä taida olla… :/

 2. Ei ole paluuta symbianiin tässä taloudessa

 3. No ei niin, mutta se ei ole niin olennainen seikka. Ainakaan mulle. 701:ssä on sama resoluutio, ja kyllä sillä onnistuu hyvin selailu ja tekstin lukeminen yms. 4″ näytölle tuo on just sopiva. Sitten jos näyttö olisi kuin esim. galaxy notessa, olisi sillä enemmän merkitystä. Mutta eipä isommasta resosta olisi ainakaan haittaa!

 4. Kyllä kiinnostaa ja erittäin paljon. Nokia 808 PureView on jo ostoslistalla. Symbianin uusin versio, Nokia Belle, yhdistettynä tuohon rautaan tulee olemaan erinomainen yhdistelmä, juuri tälläistä olen odottanut jo pitkään.

 5. Belle palautti uskon Symbianiin ja nyt N8 on ihan kelpo luuri. 808:n tuplasti nopeampi prosessori lupaa hyvää ja ainakin ennakkovideoissa käyttis vaikuttaa toimivan juuri niin kuin pitää. Kovasti kiinnostaa tämä luuri vaikka ihan muotovaliosta ei olekaan kyse.

  En oikein ymmärrä iPhone hehkutusta käyttiksen yksinkertaisuudesta, pitää kyllä olla melko palikka jos Belleä ei osaa käyttää ja asiantuntijalle käyttis tarjoaa mahdollisuuksia joita Android, iOS tai Windows voi tarjota.

  Ainakin itseäni ärsyttää Adroidin mainokset sekä naittaminen gmail tiliin, tai iPhonen iTunes pakko tai windows maailma yleensä.

Kommentointi on suljettu!