Analyytikot ennustavat Nokian Lumialle keskinkertaista menestystä

Nokian ratkaisun hetket Amerikan markkinoilla ovat käsillä. Valmistajan Lumia 900 -puhelin aloittaa syöksynsä markkinoille 8. huhtikuuta. Takanaan sillä on maan toiseksi suurin operaattori, AT&T. Kaikki avaimet hyvään menestykseen ovat siis tarjolla. Tästä huolimatta analyytikot eivät usko Lumia 900:n nousevan rapakon takana merkittäväksi hitiksi.

Deutsche Bank ja Avian Securities LLC arvioivat uutuuden myynnin jäävän yhden kvartaalin jaksolla satoihintuhansiin. Markkinajohtaja iPhonen myynti on kolmen kuukauden jaksolla useita miljoonia, joten ero olisi huima. Toki on toiveajattelua sanoa Nokian nousevan kertarysäyksellä Amerikan myydyimmäksi älypuhelimeksi. Hyviin lukuihin pitäisi kuitenkin päästä tai operaattoreiden tuki voi tulevina vuosina olla jälleen tiukassa.

Analyytikko Kai Korschelt Deutsche Bankista arvelee Nokian myyvän AT&T:n kautta 680000 Lumiaa kolmen kuukauden aikana. Toisaalta, jos kuluttajien innostus laitetta kohtaan on laimeaa alkumetreistä lähtien ja AT&T päättää tästä syystä leikata tukeaan, saattaa myynti jäädä jopa 140000 kappaleeseen.

Avian Securities LLC:n Matthew Thorntonin näkemys menestyksestä asettuu Korscheltin kanssa samaan välimaastoon. Thorntonin mukaan Nokia myy 370000 Lumiaa kvartaalin aikana, joka tarkoittaisi noin viiden prosentin osuutta AT&T:n älypuhelinmyynnistä.

Lähde: Bloomberg

6 kommenttia

 1. Tämä kommentti ei varsinaisesti liity mitenkään kyseiseen uutiseen, mutta tein havainnon, että ainakin Lumia 800 parantelee asemaansa Briteissä.

  Olen silloin tällöin käynyt katsomassa Vodafonen top 10 selling phones listaa ja näyttää tuo musta lumia 800 ilmestyneen ihan lähiaikoina sinne.

 2. Harmittaa Nokian puolesta, että Lumia 900 on aika ”keskinkertainen” puhelin, eikä mitenkään erityisesti eroa massasta edukseen. Osa ongelmasta juontaa toki Microsoftin käyttöjärjestelmään. Toisaalta aivan vapaaehtoisestihan Nokia sitoi itsensä kyseiseen ohjelmistoon. Kukaan ei pakottanut.

  1. Kyllähän se eroaa ilmaisilla huippapalveluilla ja huippumuotoilulla. Androidin kaltaisiin huippuspekseihin ei päästä, mutta silti käyttökokemus on silti parempi ja sulavampi. Itsellä 800 omistajana ei ole tullut oloa että tehoja tarvitaan lisää.

   1. Olishan nokia voinut android tyyliin vääntää jonkun turhan skinin WP7,5,n päälle, ja samalla hidastaa päivityksiä, mutta itse tykkään näistä oikeasti käyttökelpoisista ilmaisista palvelusta enemmän.

 3. 99$ tuon luokan puhelimesta jenkeissä on aika kova diili. Siihen päälle se massiivinen lanseeraus Times Squarella, joten uskoisin pienoisia menestyksen mahdollisuuksia olevan.

  Mielestäni lumiat eivät ole keskenkertaisia. Kelpo kamera, mieletön muotoilu ja käyttäjäkokemus pistävät kampoihin Androidin raa-alle teholle ja muokattavuudelle. Jokaiselle jotakin, ja nyt on taas yksi ja erilainen mahdollisuus kehissä.

  1. Kamera on ankee niin laadultaa kuin videon resoluutioltaan. Ohjelmistotuki suppea, no onneksi Nokia TV tuo varmaan edes murto-osan siitä mediasta mitä Androidilla voidaan selaimella katsella. Mutta toivottavasti saavat polkuhinnalla edes jonkinlaista jalansijaa, pitkään ei noilla katteilla juhlita.

Kommentointi on suljettu!