Nokialta viisi uutta Lumia 900 -videota

Kotimainen Nokia on hiljattain julkaissut viisi uutta esittelyvideota Windows Phone -mallistonsa lippulaivasta, eli Lumia 900 -puhelimesta. Lyhyissä videoissa keskitytään laitteen keskeisiin ominaisuuksiin kuten kartta- ja navigointipalveluihin, verkkoselaukseen ja ohjelmistokauppaan. Ne ovat kiinnostavaa katseltavaa kaikille uutuudesta innostuneille!

Videoiden lisäksi verkkoon on viime päivinä tulvinut paljon arvosteluita Nokian kolmannesta Windows Phone -puhelimesta. Pääsääntöisesti niissä on kehuttu laitteen tyylikästä rakennetta ja Windows Phone -alustan sulavuutta. Useimmissa kuitenkin epäillään, onko Microsoftin mobiilialusta vielä todellinen uhka Androidille ja iOS:lle. Esimerkiksi The Verge -sivuston Joshua Topolsky moittii kehittymätöntä moniajoa ja huonoja kolmansien osapuolien sovelluksia. Topolskyn mielestä Windows Phone on vielä varsin kaukana markkinoiden parhaasta mobiilialustasta.

Muita arvosteluita Lumia 900 -puhelimesta:

Lumia 900 saapuu Suomeen kesäkuun loppuun mennessä. Sen myynti tulee varmastikin olemaan Pohjolassa vähintäänkin kohtuullista, sillä Lumia 800– ja Lumia 710 -mallit ovat saaneet kotimaassaan loistavan vastaanoton.

 

5 kommenttia

 1. Nokian kotimaisuusaste lienee jo sen verran ohutta, että harkitsisin moneen kertaan kyseisen kliseen mainitsemista juttuja kirjoitellessa Nokiasta… Ehkä ennemmin kannattaisi kirjoittaa kansainävälisestä suur toimijasta tms.

  1. Sehän on kyllä totta, että jos kotimaisuusastetta mitataan valmistusmaalla tai niillä mailla, joissa yhtiöllä on toimintaa, on vaikeaa puhua kotimaisesta yhtiöstä.

   Toisaalta, jos kotimaisuutta arvioidaan omistuksen perusteella, on Nokia tällä hetkellä kotimaisempi yhtiö kuin vielä muutama vuosi sitten. Tässä hieman lainausta kauppalehdestä viime kuun lopusta: ”Viime vuoden joulukuun lopussa suomalaiset osakkeenomistajat omistivat 21,85 prosenttia Nokian osakkeista, kun vuoden 2010 lopussa suomalaisomistus oli 17,24 prosenttia Nokian osakkeista.”

  2. Ja on silläkin merkityksensä kotimaisuuden suhteen, mihin maahan firma veronsa maksaa. Toivottavasti Nokialla on tulevina vuosina taas kykyä maksaa enemmänkin veroa…

   Vaan itse luurista sen verran, että vahvasti harkitsen tuon ostamista siviililuuriksi. Työluurina Lumia 800 on osoittautunut hyväksi – vaihdan E7:t hiljalleen lumioihin. Siviililuuriksi ajattelin hankkia myös 808:n, kunhan sekin tänne myyntiin ehtisi.

   1. Veroja mikään globaaliythiö ei maksa minnekkään verokolmio kikkailun takia vrt. Google.

Kommentointi on suljettu!