Nokian Lumia PureView -konsepti vuoti verkkoon

Kiinalainen IT168-verkkosivusto on vuotanut nettiin muutaman äärimmäisen mielenkiintoisen kuvan. Niissä vaikuttaisi esiintyvän Nokian konseptitason Windows Phone 8 -pohjaisia älypuhelimia, mutta kuvien aitoudesta ei ole juuri todisteita. Sen verran erikoisilta kuvien puhelimet kuitenkin näyttävät, että ne voisivat hyvinkin olla Nokian jonkinasteisia hahmotelmia. Kyse saattaa kuitenkin olla myös fanin luomasta konseptista.

Nokia on jo aiemmin kommentoinut tuovansa PureView-teknologian jossain vaiheessa Windows Phone -puhelimiin. Nyt vuotaneet kuvat tukisivat tätä lausuntoa. Yllä olevasta puhelimesta löytyisi 41 megapikselin kamera PureView-tekniikalla ja Carl Zeiss -optiikalla. Kyseessä lienee sama kamera, joka löytyy toukokuussa kauppoihin saapuvasta 808 PureView -puhelimesta.

PureView-teknologian lisäksi puhelimessa on kalvon mukaan 4,3 tuuman kaareva HD-näyttö, katsojasta riippuen tupla- tai neliydinsuoritin ja Adreno 320 -grafiikkapiiri. Selvästikään laite ei ole siis tulossa markkinoille aivan heti, sillä edellä mainitut ominaisuudet eivät ole nykyiseltään mahdollisia Windows Phone -alustalla.

Olipa kuvat aitoja tai ei, niin keskustelua ne varmastikin herättävät. Viime päivinä verkkoon on levinnyt myös toinen mielenkiintoinen kuva, joka löytyy täältä.

Lähde: The Verge

8 kommenttia

  1. Hitsi kun tää ois Nokian seuraava testi-kapine …Meego/Harmattania seuraava kehitysversio… vaikkas ensi keväänä… ni hankintaan menis jo noilla tiedoilla ja tuolla muotoilulla!

  2. Näytön lähemmelle zoomamisella näytti paljolti Dual-Corelta, en ole varma.

  3. Jännä muotoilu, kivat värit ja varmasti erinomainen kamera puhelimelle. Myös Windows Phone 8 on jo sen verran kypsä ominaisuuksiltaan, että ostoa voisi harkita. Nykyiset Lumiat eivät vakuuta. Näyttää kyllä tosi hyvältä tuo konsepti!

  4. Luulin ensin, että kuvassa on shampoo ja suihkusaippuapullo, sekä punamusta selän raaputusharja 😀

Kommentointi on suljettu!