Nokia vahvisti ensimmäisen NFC:tä tukevan Lumian

Nokian ensimmäinen NFC-teknologiaa tukeva Windows Phone -puhelin rakentuu jo julkaistun Lumia 610 -mallin ympärille. Matkapuhelinjätti esitteli tänään WIMA-tapahtumassa Orange-operaattorille räätälöidyn version Lumia 610:stä, joka siis tukee Near Field Communications -teknologiaa.

Uusi Lumia 610 NFC osaa lukea tietoa tageista sekä pariutua tekniikkaa tukevien NFC-lisävarusteiden kanssa pelkällä kosketuksella. Nokialta löytyy kattava valikoima NFC-lisävarusteita kuten kaiuttimia ja kuulokkeita.

Mielenkiintoisin ominaisuus uutuudessa on MasterCard PayPassa -teknologia. Se mahdollistaa maksujen suorittamisen PayPass-yhteensopivissa paikoissa nopealla hipaisulla.

Uutuus on järjestyksessään Nokian kahdeksas NFC-puhelin, joka on julkaistu kahden vuoden sisällä. Lumia 610 NFC saapuu myyntiin Orangelle kolmannen vuosineljänneksen aikana.