Uusi iPhone tulee neljän tuuman näytöllä?

Huhumylly kuudennen sukupolven iPhonen ympärillä on jauhanut täydellä teholla jo usean kuukauden ajan. Välillä laitteen on arvuuteltu saapuvan jo kesällä, mutta viimeisimmät ennustukset taitavat puhua jälleen syksyn puolesta. Ominaisuuksista on niin ikään käyty kovaa arvuuttelua, mutta koska totuuspohja on ollut erittäin hatara emme ole näitä MobiiliBlogissa noteeranneet.

Tämänkertaisenkin huhun aitous on hataralla pohjalla, mutta sen toteutuminen saattaisi jopa olla mahdollista. Huhun mukaan seuraava iPhone saapuu neljän tuuman kosketusnäytöllä. Näin väittää Topeka Capital Markets -analyytikko Brian White, jonka mukaan luvassa on suurin muutos iPhone-sarjaan sitten alkuperäisen mallin.

Applen iPhone on luottanut 3,5 tuuman kokoiseen näyttöön vuodesta 2007, jolloin Apple esitteli ensimmäisen puhelimensa. Tuolloin näyttö oli mobiilimarkkinoilla suuri, mutta viimeisten vuosien aikana tilanne on muuttunut. Yhä useampi lippulaivapuhelin tulee vähintään neljän tuuman näytöllä varustettuna. Samalla myös kuluttajat tuntuvat pitävän 4-4,5 tuuman näyttökokoja optimaalisimpina. Onkin hyvin mahdollista, että Apple seuraa trendiä ja kasvattaa iPhonen näyttöä seuraavassa versiossa.

Suurempi näyttö ja mahdollinen uusi tarkkuus voivat kuitenkin aiheuttaa päänvaivaa sovelluskehittäjille. Verkkolehti The Verge on koonnut kattavan artikkelin, jossa se spekuloi kuinka uusi iPhone voisi toimia neljän tuuman näytön kera.

Olipa uudessa iPhonessa suurempi näyttö tai ei, niin joka tapauksessa odotettavissa on merkittäviä muutoksia designiin.

Lähde: BGR