Nokia myynyt kaksi miljoonaa Lumiaa alkuvuoden aikana

Matkapuhelinvalmistaja Nokia kertoi eilen alentavansa Devices & Services -liiketoiminnan vuoden 2012 ensimmäistä neljännestä koskevia näkymiä. Käytännössä yhtiö on suoriutunut alkuvuodesta odotettua heikommin, johon pääsyy löytyy valmistajan mukaan edelleen käynnissä olevasta siirtymävaiheesta. Tällä viitataan siirtymistä Symbian-alustasta Windows Phone -pohjaisiin Lumia-puhelimiin. Tarkemmin Nokian näkymistä voi lukea täältä.

Erityistä mielenkiintoa yhtiön tiedotteessa herättää tarkka luku Lumia-puhelinten myynnistä. Nokia kertoo myyneensä tammi-maaliskuussa kaksi miljoonaa Lumiaa keskimääräisen myyntihinnan ollessa 220 euroa (raportoidaan Smart Devices -yksikössä). Positiivisena merkkinä voidaan pitää sitä, että Lumia-puhelinten aktivointimäärät ovat kasvaneet joka kuukausi edelliseen kuukauteen verrattaessa. Valoa tunneliin tuo myös Windows Phone -ekosysteemin kasvaminen jo yli 80 000 sovellukseen.

Devices & Services -liiketoiminnan vuoden 2012 ensimmäisen neljänneksen pettymyksen tuottanut taloudellinen tulos ja vuoden 2012 toisen neljänneksen näkymät kuvaavat sitä, että Devices & Services -liiketoimintamme on edelleen keskellä siirtymävaihetta”, Nokian toimitusjohtaja Stephen Elop sanoi. ”Smart Devices -yksikössä Lumia-tuoteperheen alkutaival on ollut myönteinen, ja menestyäksemme markkinoilla lisäämme investointejamme Lumiaan. Operaattori- ja jakelijakumppanimme tukevat vahvasti Windows Phone -alustan kasvua kolmanneksi ekosysteemiksi, kuten Lumia 900 -älypuhelimen julkaisu yhteistyössä AT&T:n kanssa Yhdysvalloissa äskettäin juuri osoitti.