Intel esitteli taulutietokoneen kouluille

Sirujätti Intel on lanseerannut uuden Studybook-taulutietokoneen, joka on osa yhtiön Learning Series -sarjaa. Kyseessä on tuotemallisto, joka sisältää kouluille suunnattuja, oppimiseen liittyviä laitteita. Tarkoituksena on räätälöidä laitteita, jotka kokoavat yhteen digitaalisen sisällön ja tekevät oppimisesta helpompaa.

Intel Studybook tarjoaa seitsemän tuuman kapasitiivisen kosketusnäytön, joka kykenee 1024 x 600 pikselin tarkkuuteen. Uutuus pohjautuu Intel Atom Z650 -suorittimeen ja voidaan räätälöidä toimimaan sekä Androidilla että Windows 7:llä. Tabletti on rakennettu kestämään, joten esimerkiksi pienet pudotukset eivät onnistu vahingoittamaan sitä. Ominaisuuksiin kuuluvat myös USB 2.0- ja HDMI-portit, kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka, SIM-tuki, yksi gigatavu RAM-muistia sekä 32-128 gigatavua tallennustilaa SSD-levyllä toteutettuna.

Keskeistä roolia Studybookissa näyttelee ohjelmisto. Mukana toimitetaan useita oppimiseen liittyviä työkaluja, joiden avulla voidaan muun muassa suorittaa erilaisia tutkimuksia ja lukea e-kirjoja. Käyttöliittymää kehutaan helppokäyttöiseksi, joka mahdollistaa oppilaan ja opettajan välisen yhteistyön.

Intel myy tablettia OEM-laitevalmistajien kautta. Hinnan sirujätti arvelee asettuvan 200 dollarin tuntumaan.

Lähteet: Engadget & Intel

1 kommentti

  1. Ainakin Helsingin koulut ovat jo tilanneet tuhatpäisesti iPadeja, joten saas nähdä kuinka monessa muussa maassa julkisen sektorin ihmiset ovat omaksuneet Apple hypen. iPadit tilataan sellaisenaan, ilman mitään kouluun räätälöityä softapakettia.

    Toivottavasti Applen 500€ nettiselain ei ole syönyt markkinoita tältä todennäköisesti koulussa käyttökelpoisemmalta laitteelta.

Kommentointi on suljettu!