Mitä odottaa Samsungilta 3. toukokuuta?

Jokainen mobiilimaailmaa kiihkeästi seuraava kuluttaja on tänään ympyröinyt kalenteristaan päivämäärän 3. toukokuuta. Kyseisenä päivänä Samsung esittelee ”The Next Galaxyn”, joka on lähes sadan prosentin varmuudella Galaxy S II:n seuraaja. Toisin sanoen luvassa on korealaisvalmistajan älypuhelinmalliston seuraava lippulaivatuote.

Samsung on varjellut tulevaa uutuuttaan medialta, vaikka huhuja laitteesta on kuultu paljon. Todennäköisesti mallimerkintää Galaxy S III tai Galaxy S 3 kantava älypuhelin on ollut huhujen kohteena tiiviisti jo useamman kuukauden. Kuviakin on laitteesta levinnyt verkkoon, mutta ilmeisesti sitä oikeaa ja aitoa ei kuitenkaan vielä ole nähty.

Mitä kolmannen sukupolven Galaxy S -puhelimelta voidaan sitten huhujen valossa odottaa? Ainakin edeltäjäänsä parempaa ja suurempaa näyttöä, tehokkaampaa suoritinta sekä Android 4.0 -alustaa. Todennäköisesti uutuus sisältää seuraavan kehitysversion valmistajan Super AMOLED -näytöstä, mahdolliselta nimeltään HD Super AMOLED Plus. Suorittimesta löytynee potkua kilpailijoiden huippumallien tavoin neljän ytimen verran. Veikkauksen kohteena on ollut myös RAM-muistin määrä, jonka on arveltu yltävän jopa kahteen gigatavuun asti.

Uutukaisen rakenteesta on liikkunut myös paljon huhuja. Samsungin väitetään hyödyntävän puhelimessaan keraamia. Aikaisemmat mallit ovat olleet muovista, joka on mahdollistanut kevyen rakenteen, mutta on saanut puhelimen tuntumaa selvästi useita kilpailijoitaan halvemmalta. Uuden materiaalin puolesta puhuu myös Samsungin alla nähtävä lehdistökutsu. Paketin huhutaan lisäksi ohentuvan nykyisestä mallista, joka on paksuudeltaan 8,49 millimetriä.