Operaattorit: Lumiat eivät tarpeeksi houkuttelevia

Euroopan suuret operaattorit kaatavat kylmää vettä Nokian niskaan. Neljä suuroperaattoria kertoo talousjulkaisu Reutersille, että Lumia-mallisto ei ole tarpeeksi houkutteleva kilpaillakseen Applen ja Androidin kanssa. Tieto tulee operaattoreilta, jotka ovat myyneet Nokian uutuuksia jo viime vuoden lopusta alkaen.

Teleyhtiöiden mukaan Nokian uutuudet ovat ylihinnoiteltuja sekä niiden markkinointiin on käytetty liian vähän rahaa. Asiakkaat eivät osaa tulla liikkeeseen hakemaan Windows Phone -puhelinta, joka kertoo alustan olevan edelleen suurille massoille lähes tuntematon. Erään operaattorijohtajan mukaan Androidilla varustettu Lumia olisikin huomattavasti helpompi myydä asiakkaille.

Osaltaan Nokian vaikeuksien takana kerrotaan olevan puhelimien alun ongelmat. Erityisesti Lumia 800:n ympärillä käytiin paljon keskustelua huonosta akun kestosta, jota Nokia on sittemmin korjannut useilla ohjelmistopäivityksillä.

Operaattorit itse ottaisivat mielellään älypuhelinkilpaan kolmannen ekosysteemin Applen ja Androidin rinnalle. Tämä antaisi teleyhtiöille lisää valtaa neuvoteltaessa sopimuksista matkapuhelinvalmistajien kanssa.

Operaattoreiden tuella on Euroopassa suuri merkitys, vaikka valta ei ole aivan Yhdysvaltojen tasolla, jossa lähes 90 prosenttia puhelimista myydään operaattoreiden kautta. Euroopassa vastaava luku heiluu 50-70 prosentin välillä.

Lähde: Reuters

3 kommenttia

  1. No ei tod. Lumia 800:n törky hinta ei oikein innosta ja teknisiltä ominaisuuksiltaan vaillinainen ”lippulaiva” Lumia 900 ei lämmitä. N9 on tällä hetkellä paras myynnissä oleva Nokialainen. winphone7.5 = NONO. Katsellaan sitten kun kasi tullee syksyllä tuubasta ulos. Ehkä sitä sitten innostuisi jopa osakkeita ostamaan polkuhinnalla. N9 299 ja Lumia 800 449 Siinä on ero jonka moni muukin huomaa.

  2. Väitöksiä korkeasta hinnasta en oikein voi sulattaa, saahan esimerkiksi Lumia 710:n n. 300 eurolla. Nokian 5800XM oli aikoinaan 350€ ilmestyessää, ja kuinka ajanmukainen se oli verrattuna Lumia 710:n ajanmukaisuuteen?

    On myös mielenkiintoista että operaattorit älähtävät kuitenkin jo n. puolen vuoden myynnin jälkeen myyntiluvuista. Ensimmäinen Android laite (HTC Dream / T-Mobile G1) julkaistiin 2008, ja vasta 2009 jälkeä alkoi syntyä. Nyt Nokia (ja analyytikot) puhuvat että vuoden 2012 loppu tulee olemaan Nokian WP laitteiden varsinainen lähtölaukaus. Vertailin eri alustojen kehittymistä blogissani taannoin. Jutun voi lukea täällä: http://peakmob.blogspot.com/2011/06/so-what-hell-is-taking-meego-so-long-do.html (tein jutun selittääkseni Noksun MeeGo strategiaa, mutta shit happens. 🙂 )

    Lumia 800 saattaa tuntua joillekin haparalta aloitukselta, mutta oikeastaan kaikki Lumian ongelmat (Lumia 900:n datankatoamisongelmaa mukaanlukematta) ovat perusvaivoja jotka vaivaavat kaikkia älypuhelinvalmistajia. Windows Phoneen siirtyessä Nokia vaihtoi paitsi ohjelmistoalustan toiseen, niin myös rauta laitteissa muuttui täysin. Tämä tarkoittaa, että kuvio raudan tuottamiseen tehtailla ei ollut selvä ja vaati suuria muutoksia. Tuloksena tästä nämä alun yskäisyt. Onneksi Nokia onkin kaivanut syvistä taskuistaan asiakkaille syitä olla menettämättä täysin hermojaan (esim. Lumia 900 100 dollarin palautuskampanja). Voin myös vihjaista, että takuukäytännöt näillä laitteilla Suomessa ovat erittäin asiakasystävällisiä.

Kommentointi on suljettu!