Microsoft keskustelee WP:n kustomoinnista valmistajien kanssa

Microsoft on tähän asti vetänyt tiukkaa linjaa Windows Phone -alustan käyttöliittymän kanssa. Tiettävästi ainoastaan Nokialla on mahdollisuuksia tehdä siihen muutoksia, mutta yhtiö ei ole ainakaan tässä vaiheessa halunnut lähteä siihen mukaan. Monilla muilla valmistajilla sen sijaan saattaisi moiseen löytyä halua, ainakin jos verkossa pyörineitä kommentteja on uskominen.

Tietojen mukaan Microsoft kokoaa lähitulevaisuudessa valmistajat ja operaattorit yhteen esitelläkseen tulevaa Windows Phone 8 -versiota. Tilaisuudessa puhutaan muun muassa sovelluskehityksestä ja uuden alustan julkaisuaikataulusta. Yhtenä keskeisenä keskustelunaiheena on ”Customization & Differentiation opportunities”, jolla viitataan kolmansille osapuolille sallittaviin muutoksiin.

Useat valmistajat haluaisivat päästä muokkaamaan alustaa, jotta erottautuminen muista Windows Phone -valmistajista olisi helpompaa. Olisiko Microsoft valmis tähän suuremman tuen toivossa? Sen näyttää aika.

Lähde: WMPoweruser

6 kommenttia

  1. En kyllä käsitä tuota erottautumista. Eikö se riitä, että markkinoilla on eri käyttiksiä, pitääkö saman käyttiksen vielä näyttää erilaiselta eri valmistajilla? Eikö se nimenomaan ole Microsoftin tai Googlen tehtävä valmistaa laadukas ja sellaisenaan hyvä käyttöjärjestelmä? Kukaan ei halua mitään päälle liimattuja TouchWizSenseBlur-kikkareita hidastamaan puhelinta. Valmistajan omat widgetit tai sovellukset kyllä ymmärrän, mutta en tätä pyörän uudelleen keksimistä.

    Anteeksi tämä saarna.

    1. Samaa mieltä ehdottomasti. Nokian omat sovellukset ovat kyllä Lumiassa mainioita, ja niillä se erottautuu jo selkeästi edukseen. Jotain edistyneempiä toimintoja voisi tietenkin kehitellä kuten folder live tilet tms, mutta ei näitä helvetin skinejä.

  2. Täysin samaa mieltä ylläolevan kanssa. Samsungin ja HTC sun muiden omat kötöstykset on aivan hirveitä kun verrataan puhtaaseen androidiin.

  3. Ja nytkö jo halutaan sitä mistä Android leiriä on Windows Phone leirissä koko ajan kritisoitu? Päättäkää jo puhutteko hajaannuksesta vai erottautumisesta.
    Sony (Ericcsonin) Timescape on itselläni ollut ainoa kustomointi josta olen suurimmaksi osaksi pitänyt, enkä ole sitä poistanut.

  4. Nokia ja Elop ovat nimenomaa puhuneet erottautumisesta…tällä tyylillä se ei ainakaan toteudu!!.Nyt yritetään kovasti puhua Nokian pussiin eli ”kotiinpäin”!!.

Kommentointi on suljettu!