Ota Windows Phone hallintaa: vinkit aloittelijalle

Windows Phone on Suomen mobiilimarkkinoiden uusi tulokas, jonka näkyvyys on viimeisen parin kuukauden aikana noussut Pohjolassa kohisten. Tähän on syynä Nokian Lumia-mallisto, joka nosti Microsoftin mobiilialustan näkyvyyttä Suomessa kertaheitolla. Lumiat käyvät Suomessa hyvin kaupaksi, joten onkin aika koota muutama vinkki uusille Windows Phone -käyttäjille.

Windows Phone -vinkit

Lisää pikakuvakkeita työpöydälle: Tämä on helppoa. Loikkaa sovellusvalikkoon (pyyhkäise näyttöä oikealta vasemmalle työpöydällä) ja paina pitkää haluttua ohjelmaa tai peliä ja valitse ”kiinnitä aloitusnäyttöön”. Näin voit tuoda itsellesi tärkeimmät sovellukset työpöydälle.

Poista sovelluksia: Tuliko puhelimeen asennettua huono applikaatio? Sen poistaminen luonnistuu sovellusvalikosta (pyyhkäise näyttöä oikealta vasemmalle työpöydällä) pitkällä painalluksella applikaation nimen päällä ja valitsemalla avautuvasta valikosta poista.

Vaihda teemaa ja väritystä: Eikö Nokian käyttämä musta tausta ja siniset tiilet miellytä silmää? Asetuksista löytyy teema-valikko, josta yleisilme voidaan muuttaa valkoiseksi sekä työpöydän tiilielementtien väriä on mahdollista vaihtaa.

Hyödynnä moniajoa: Windows Phone osaa näyttää viimeisimmät käytössä olleet sovellukset pitkällä painalluksella nuolinäppäimeen (alhaalla vasemmalla). Näkymän avulla voi nopeasti siirtyä viimeisimpiin applikaatioihin.

Käynnistä kamera nopeasti: Usein tulee tilanteita, että kamera täytyy saada nopeasti päälle. Windows Phone -puhelimissa se onnistuu nopeinten painamalla hetken aikaa pohjaan kamerapainiketta. Tämä toimii myös silloin, kun näyttölukko on päällä.

Fiksaa kamerakuvia: Valitse haluamasi kuva, paina kolmesta pisteestä muodostuvaa kuvaketta ja valitse ”korjaa automaattisesti”.

Tuo suosikkisivut työpöydälle: Avaa verkkoselaimesta haluamasi verkkosivusto, kosketa osoiterivin oikealla puolella olevaa kuvaketta ja valitse ”kiinnitä aloitusnäyttöön”.

Kiinnitä yhteistietoja työpöydälle: Yllä oleva temppu onnistuu myös yhteystietojen kanssa. Kosketa pitkään valitsemaasi yhteystietoa ja osoita ”kiinnitä aloitusnäyttöön”.

Oma suosikkikappale soittoääneksi: Tämä vaatii hieman säätöä, mutta jos viitsii nähdä vaivaa saa oman suosikkikappaleen myös soittoääneksi. Vaatimukset omalle soittoäänet ovat seuraavat: MP3- tai WMA-tiedosto, lyhyempi kuin 40 sekuntia, kooltaan pienempi kuin 1 MB ja lajityyppi tulee asettaa Zune-ohjelmalla soittoääneksi. Sen jälkeen soittoääni ladataan puhelimeen Zunella.

Paikanna kadonnut puhelin: Uuden Windows Phone -puhelimen omistajan kannattaa ehdottomasti suunnata osoitteeseen windowsphone.fi ja kirjautua sisään Windows Live -tunnuksilla. Sivustolta kannattaa ottaa käyttöön Paikanna puhelin -toiminto, jonka avulla voidaan tarkastaa tietokoneella oman puhelimen sijainti sekä esimerkiksi etätyhjentää kaikki sen tiedot.

11 kommenttia

 1. Toi viimeinen kohta on kyl kaiken huippu.

  Saan 5 vuotta vanhalla räkäisellä symbian-nokiallanikin helpommin oman soittoäänen luotua ja pelkästään puhelimella ilman erillisiä softia.

  1. Minkä huippu? Omien kokemusten perusteella tuo on lähes ainut asia, josta Lumiassa on todella valitettavaa. Muuten homma toimii todella hyvin.

 2. Oman soittoäänen hankaluus oli itellekkin yllätys.
  En ole uusimman päivityksen jälkeen kokeilu mutta tekstiviesteihin ei pystytty laittaa omaa ääntä.

  Mutta viimeinen paikanna puhelin on ollut kovassa käytössä taloudessa jossa on 2 lasta.

 3. Näytti marketista löytyvän aika pienellä vaivalla ilmainen sovellus (en nyt muista nimeä), jolla voi hakea kappaleita ja asettaa ne soittoääneksi. Vaikutti olevan aika hyvä valikoima biisejä.

 4. Vinkki 1-100000: myy wp pois, mene kauppaan ja osta iPhone

  1. ”mene kauppaan ja osta iPhone”

   Miksi vaihtaa huonompaan? Meidän perheen teinit halusivat vaihtaa iPhone 2G:sä Lumioihin. Ei kelvannut omena4, on kuulemma so last season…

   1. Huonompaan? Jos vaihtaa nokian romun iPhoneen niin se on vaihto parempaan. Ja sun perheen teinit on näemmä idiootteja ku eivät halua markkinoitten parasta puhelinta vaan huonoimman

 5. Markkinoiden parasta?=) Haaha pari päivää kaverin omenaa kädessä pyörittäneenä
  oli tulkinta yksinkertaisesti sysi*aska.
  Onnellisena taas, kun Nokian sai hanskaan. =)

 6. HTCn Windows 8 puhelimessa soittoäänen saa tehtyä pc:llä niin, että käy propertiesin kautta muuttamassa tiedoston genren ringtoneksi ja sen jälkeen kopio tiedoston puhelimen ringtones kansioon. Tiedostokokoa tai musiikin pituutta ei ole rajoitettu mitenkään, eikä tarvitse Zunea tai muutakaan softaa. Ainakin minulla pelittää hyvin ja on helppoa.

 7. Itsekkin tuli oltua pitkään apple uskollinen mutta kun tuli tuota uutta lumiaa kokeiltua niin oli itsekkin pakko siirtyä takaisin nokiaan. Monessa suhteessa paljon parempi ku omppuluurit, että ottakaahan apple ihmiset ja testatkaa ennenku turhaan jaksatte täällä sen enempiä mussuttaa..

 8. MItä vitun väliä on jollakin soittoäänellä. Hankkikaa elämä.

Kommentointi on suljettu!