Verizon: kolmas ekosysteemi tärkeä älypuhelinmarkkinoille

Amerikkalaisoperaattori Verizon näkee kolmannen ekosysteemin Applen ja Androidin rinnalle tärkeänä asiana älypuhelinmarkkinoille. Yhtiö vihjaisi nykyistä suuremmasta tuesta Windows Phone -alustalle hiljattain sijoittajapuhelussa. Operaattori ei kuitenkaan suostunut antamaan tarkempia tietoja mahdollisista suunnitelmistaan.

Microsoftin ja Nokian kannalta Verizonin myönteinen asenne Windows Phonea kohtaan on eittämättä iloinen asia. Tässä vaiheessa kaikki on toki pelkkää arvailua, mutta Nokia yrittää varmasti kaikkensa päästäkseen Verizonin listoille. Verizonilla on tällä hetkellä valikoimissaan vain yksi Windows Phone -puhelin, joka on HTC:n Trophy. Se kuuluu ensimmäisen sukupolven Windows Phone -laitteiden joukkoon.

Nokialta löytyy jo kaksi Verizonin CDMA-verkkoon sopivaa puhelinta: Lumia 800C ja Lumia 610C. Molemmat on Kiinan markkinoille suunnattuja malleja, mutta olisivat helposti tuotavissa Amerikkaan. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Verizon loikkaa Microsoftin kelkkaan vasta kun uusi Windows Phone 8 -versio on valmis: ”Olemme erittäin kiinnostuneita Windows Phone 8 -alustasta, koska se on erilainen. Työskentelemme sen parissa Microsoftin kanssa”, kertoi Verizonin finanssijohtaja Fran Shammo.

Shammonin mukaan Verizonin valikoimista löytyy Windows Phonen seuraavaan versioon pohjautuvia puhelimia joulusesongin aikaan. Yhtiö puski aikanaan Androidin suurten massojen tietoisuuteen merkittävällä Droid-kampanjallaan Motorola Droidista muodostuikin nopeasti ensimmäinen suosittu Android-puhelin.

Lähde: Phone Arena & Phone Arena

2 kommenttia

  1. WP:n sijasta kolmanneksi ekosysteemiksi toivoisi nousevan Tizenin. Toisaalta mitään eri ekosysteemejä tuskin on enää kauaa, kun aletaan tekemään html5 -pohjaisia sovelluksia.

    1. Yksi avoin alusta on jo, eiköhän se riitä. HTML5 sen sijaan on loistojuttu ja sitä pitäisi tukea laajemmin,

Kommentointi on suljettu!