Apple iPhonen myynti jatkaa kasvuaan

Elektroniikka- ja ohjelmistovalmistaja Apple raportoi ennätyksellisen ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen. Yhtiön liikevaihto nousi 39,2 miljardiin dollariin ja voittoa kertyi 11,6 miljardia dollaria. Vuosi sitten vastaavat luvut olivat 24,7 ja 6 miljardia dollaria.

Amerikkalaisvalmistajan mobiililaitteet jatkoivat alkuvuonna voittokulkuaan. Yhtiö myi tammi-maaliskuussa 35,1 miljoonaa iPhone-puhelinta ja 11,8 miljoonaa iPad-taulutietokonetta. Myynti kasvoi puhelinten osalta 88 prosenttia ja taulutietokoneissa 151 prosenttia vuodentakaiseen nähden.

Mac-tietokoneet jatkoivat tasaista seitsemän prosentin nousua asettuen neljän miljoonan kappaleen myyntiin. Mediasoittimien eli iPodien myynti laski 15 prosenttia 7,7 miljoonaan laitteeseen.

Lähde: Apple

7 kommenttia

 1. Kyllä sen huomaa miten kaikki Applen ratkaisut ja usko omiin tuotteisiinsa kantaa nykyään aivan valtavasti hedelmää ja tämäkin on vasta alkua.

  Applella on vaan niin käsittämätön kova kokonaispaketti ja ekosysteemi ja todella vahva tuoteportfolio ja se tärkein sovelluskehittäjät. Sovelluskehittäjät tekee iPhonesta menestystuotteen samoin kuin iPadista.

  Tässä se näkyy se tulos kun luotetaan omiin tuotteisiinsa ja uskotaan niihin vaikka muut pitäisi kuinka hulluna kun ajatellaan ensimmäistä iPhonea ja toisaalta taas iPadia mille ei pitänyt olla mitään markkinoita ja kukaan ei sellaista tarvi.

  Itsekin siirryin tablet aikaan ja hommasin tämän uusimman iPadin ja on kyllä niin Applelaatua, aivan loisto ostos. Uutta iPadiahan ei esim taida saada tällä hetkellä Suomesta oikeen mistään, ovat ihan kiven alla (jotain yksittäisiä tiettyä mallia saattaa muutama olla). Nyt on suomalaisetkin alkanut löytää tabletin ja iPadia menee enemmän kun saadaan.

  Eli iPadin tulos olisi vieläkin kovempi, mutta kun nytkin joudutaan myymään ei-oo-ta ympäri maailman.

  Myös se että Applella on oma käyttöjärjestelmä ja oma softaosaaminen on todella suuri etu Applella, ne voi tehdä iOS käyttiksellä mitä haluavat, kun muut ovat riippuvaisia joko microsoftista tai androidista.

  Seuraavaksi sitten odotellaan Applen telkkaria, jos Apple saa siihen liitettyä jollain tavalla nykyisen portfolionsa ja ekosysteemin/sovelluskehittäjät niin taas kerran Applella on hittituote käsissä. Jäädään mielenkiinnolla odottamaan.

 2. Apple iPhonen myynti jatkaa kasvuaan = tyhmyys lisääntyy

  1. Itseasiassa tyhmät ostaa WP7 puhelimen. Fiksut ostaa iPhonen.

   1. Sitä perustelujen riemujuhlaa…
    2 hyvin erilaista käyttöjärjestelmää hyvillä ja huonoilla puolillaan, paha tuosta sanoo kumpi on parempi.

   2. iOS:issa ei kylläkään ole huonoja puolia eikä wp7:ssa hyviä

 3. On se kumma että Applen iPhone ja iPad on aivan persiistä. Ja firma tahkoo rahaa kuin sammolla ikään. Ja vieläkin niin useat sanovat että asiakkaat on sitten tyhmiä kun noin tuotteita ostavat. Ei noita lukuja voi olla kieltäminen. Mutta se on suomi-insinöörin järjen juhlaa jossa kilpailijan asiakkaita haukutaan tyhmiksi kun omat vastaavan luokan tuotteet jäävät hyllyihin ”mutta kun meillä on enemmän näitä ominaisuuksia! katso nyt meidän speksilistaa! kyllä on kilpailijan asiakkaat tyhmiä kun ei sitä tajua!”.

  Hyvä myyjä ei KOSKAAN myy asiakkaalle speksejä. Se myy asiakkaalle ratkaisuja asiakkaan ongelmiin. Olkoon ne kuviteltuja tai todellisia. Hinta ei ole kallis kuin siinä tapauksessa että asiakas on katsomassa tuotetta jonka hinta-arvo suhde ei ole kohdallaan. Ja tämä arvo voi tulla niin spekseistä jotka ratkaisevat tietyn ongelman kuin sitten vaikka siitä ”statusarvosta”. Arvosta kuitenkin.

Kommentointi on suljettu!