Google Drive: ilmainen verkkolevy

Google esitteli eilen illalla uuden palvelun, joka on Google Drive. Kyseessä on pilvipalvelu, joka tarjoaa käyttäjille viisi gigatavua ilmaista tallennustilaa verkossa. Se on vastine Applen iCloudille ja Microsoftin SkyDrivelle.

Varsinaisia mullistuksia Google Drive ei verkkolevytarjontaan tuo. Palveluun voi tallentaa tiedostoja, joihin päästään käsiksi eri laitteilla. Tällä hetkellä tuettuina ovat PC-, Mac– ja Android-laitteet. Seuraavana vuorossa ovat iOS-mobiililaitteet, joilla Google työstää parhaillaan Drive-sovellusta.

Google on rakentanut pilvipalveluunsa yhteyden Google Docsiin. Näin esimerkiksi dokumenttien muokkaaminen työporukan kesken on helppoa ja mutkatonta.

Hakukonejätti tarjoaa käyttäjille myös mahdollisuuden lisätilan hankkimiseen. Esimerkiksi 25 gigatavua irtoaa hintaan 2,49 dollaria kuukaudessa ja 100 gigatavua 4,99 dollarilla kuukaudessa. Jos kapasiteettia tarvitsee urakalla, on sitä tarjolla 49,99 dollarin kuukausihinnalla jopa yhden teratavun verran.

Lähde: Google

6 kommenttia

 1. Google Drive: 100 GB ~60 USD vuodessa, tiedot ties missä Googlen palvelimilla(?).
  Kapsi.fi: 500 GB 35 EUR vuodessa, tiedot Suomessa suomalaisilla palvelimilla.

  Vaihtoehtoja on, ja erittäin hyviä sellaisia.

 2. Google Drive — terms

  ”Your Content in our Services: When you upload or otherwise submit content to our Services, you give Google (and those we work with) a worldwide licence to use, host, store, reproduce”

  Niin hyviä vaihtoehtoja olisi esim.dropbox tai skydrive.

  1. Skydrive nyt on aika surkea (lukuunottamatta tarjottua tilaa). Dropboxon ihan ok ja toinen hyvä on Ubuntu One.

   1. Mielenkiintoista olisi kuulla mikä tekee mielestäsi skydrivesta surkean?

    Skydrivehan päivittyi juuri toissapäivänä ja tuli esim tuki mäkille ja windowsille uusi hallintassofta, samalla iPhone versio päivitty ja iPad versio julkaistiin.

    Itse olen käyttänyt dropboxia parisen vuotta ja nyt sai sekä iPhonesta ja iPadista väistyä dropbox ja skydrive tuli tilalle.

    Suurin syy tähän oli dropboxin iPad sovellus mikä on mielestäni surkeasti toteutettu eikä ole kovin käyttäjäystävällinen eikä hyödynnä iPadin suurta näyttöä. Skydriven iPAd appi näytti heti paljon paremmalta ja toiminnallisemmalta.

   2. @delic

    Täytyy kyllä myöntää, että en ole tuota päivitettyä Skydrivea kokeillut. En tiedä, ovatko sitä selainkäyttöliittymääkin päivittäneet, mutta perustan väitteeni siis siihen vanhaan versioon.

    Tuo päivitettykään Skydrive ei tosin auta, koska käytän linuxia, joten sitä ei saa integroitua mukavasti käyttikseen.

Kommentointi on suljettu!